1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. FOTOD! Võidupüha tuli jõudis Tartust presidendilt Pirita Olümpiapurjespordikeskusesse
FOTOD! Võidupüha tuli jõudis Tartust presidendilt Pirita Olümpiapurjespordikeskusesse

FOTOD! Võidupüha tuli jõudis Tartust presidendilt Pirita Olümpiapurjespordikeskusesse

Olümpiapronks Aleksander Tammert süütas täna Tallinna Olümpiapurjespordikeskuses asuva 1980. aasta olümpiaregati olümpiatule. Tule saatis Tartust heade sõnadega teele Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaid.

Kuna tänasel võidupühal, 23. juunil möödub 125 aastat Rahvusvahelise Olümpiakomitee asutamisest ja kaasaegsete olümpiamängude loomise ideest, siis oli Võidupüha paraadil esindatud ka kaks tuletoojat Eesti Olümpiakomiteest. Orienteeruja Daisy Kudre ja laskesuusataja Kauri Kõiv said tuletõrviku Eesti Vabariigi presidendilt Kersti Kaljulaidilt.

“Väike elevus oli sees, tuletoomine on uhke ja vastutusrikas ülesanne. Võidupüha on alati olnud minu jaoks tähtis päev,” ütles Kudre. Kolmel olümpial käinud Kõiv kinnitas, et tänane ülesanne polnud väga keeruline, ent kerge närv oli sees. “Oli au tuld kanda!” sõnas Kõiv. Mõlemad sportlased teenisid Kaitseliidult ka tuletooja medali.

Tallinnas süütas olümpiatule Ateena olümpiapronks Aleksander Tammert, kelle sõnul tekitab olümpialeegi nägemine sooja tunde. “Tule süütamine on võimas kogemus ning oli väga meeldiv, et sain seda teha just sellises paigas.”

EOK president Urmas Sõõrumaa oli tänulik, et olümpiatuli sai tänavu just võidutulest alguse. “Arvan, et nii mõnedki lähevad täna koju ja teadvustavad endale, et sport ja liikumine on riigikaitse seisukohalt äärmiselt tähtis. Soovin teile ühtehoidmist, armastust üksteise ja riigi vastu, oskust väärtustada ja tahet kaitsta kallilt kättevõidetud vabadust. Head olümpiapäeva! Head võidupüha!”

Head Uudised GoodNews