1. Avaleht
  2. Kunst
  3. Fotografiska laieneb maailma suurimaks erakunstimuuseumiks
Fotografiska laieneb maailma suurimaks erakunstimuuseumiks

Fotografiska laieneb maailma suurimaks erakunstimuuseumiks

Rahvusvaheline fotomuuseum Fotografiska avab 2022. ja 2023. aastal uued filiaalid Berliinis, Shanghais ja Miamis, saades nii maailma suurimaks erakunstimuuseumiks filiaalide arvu, aastas korraldatavate näituste arvu ja kogupindala poolest.

Ülemaailmne laienemisplaan järgneb muuseumi ühinemisele eraõigusliku töö- ja sotsiaalruumi Neue House’iga ning nende emaettevõtte Culture Worksi asutamisele selle aasta alguses.

“Fotograafia on äärmiselt kommunikatiivne meedium, mis ei tunne keelt, rahvust ega kunstiteadmisi. Ka lihtsalt foto ees seistes võib vaataja leida tähenduse ja emotsionaalse seose. Fotografiska rahvusvaheline laienemine on olnud meie visioon juba ammu, nii et me ei jõua ära oodata, et saaksime jagada seda võrratut kogemust kogu maailma kultuurihuvilistega,” ütles Culture Worksi juhatuse esimees Yoram Roth.

Muuseum hindab ja otsib uusi asukohti kultuuriliselt olulistes linnades, ajaloolise minevikuga linnaosades ja ainulaadsetes hoonetes, mida on võimalik loovalt ja otstarbekalt taaskasutada.

Praegu asub Fotografiska Stockholmis (2010. aastast), Tallinnas (2019. aastast) ja New Yorgis (2019. aastast).

Head Uudised GoodNews