1. Avaleht
  2. Kunst
  3. Fotograafia
  4. Fotokonkursi “Aastaring Tallinnas 2021” võitis “Peegeldus”
Fotokonkursi “Aastaring Tallinnas 2021” võitis “Peegeldus”

Fotokonkursi “Aastaring Tallinnas 2021” võitis “Peegeldus”

Fotokonkursi „Aastaring Tallinnas 2021“ võidutööks osutus Cristo Pihlamäe foto „Peegeldus“.

„Tallinna linnakeskkond pakub oma mitmekesisusega fotograafidele rohkesti inspiratsiooni, mis peegeldus ka 172 tänavusele konkursile saadetud võistlustööl. Pildile on püütud nii kauneid loodusvaateid kui ka linde ja loomi, samuti olemasolevat arhitektuuri ja alles veel ehitatavaid hooneid. Piltidel on mängitud valguse ja udu, vihma ja peegeldustega. Kokkuvõttes kujunes esinduslik galerii, mis näitab linnapilti läbi selle elanike silmade,“ rääkis abilinnapea Kalle Klandorf.

Rahva lemmiku preemia pälvis töö „The Yachts“ (Alina Kemppinen). Eripreemia vääriliseks tunnistas žürii kümme silmapaistvat fotot: „Sügisõhtu Snelli pargis“ (Viive Herne), „Sunset at Port Noblessner“ (Corin Nichols), „Haabersti elanik“ (Karolina Malkov), „Öine kesklinn täiskuu kumas“ (Raigo Tõnisalu), „Käblik“ (Erik Karits), „Udune Pirita rand“ (Julia Tšeškovskaja), „Pakun vaibakloppimise teenust“ (Erik Karits), „Город в отражении“ (Julia Nikolajeva), „Удача“ (Anna Borunova) ja „Побег“ (Anna Borunova, Kadrioru Pargi eripreemia).

Näitus võidutöödest avatakse Vabaduse Väljaku tunnelis 24. novembril ja see jääb avatuks aasta lõpuni. Kõikide tänavu esitatud fotodega on võimalik tutvuda Tallinna kodulehel.

Head Uudised GoodNews