1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. FOTOÜLEVAADE I Pirita kauneim koduaed võlub stiilsusega
FOTOÜLEVAADE I Pirita kauneim koduaed võlub stiilsusega

FOTOÜLEVAADE I Pirita kauneim koduaed võlub stiilsusega

Pirita kaunima aia tiitli pälvis Andrekse tee 48 koduaed, mis paistab silma taimeilu, avaruse ja mõnusa puhkenurgaga.

“Piritalased on “aiarahvas”. Üha rohkem on neid inimesi, keda kevadel esimeste soojade päikesekiirtega aias askeldamas näeb. Lähiümbruse keskkond on piritalaste jaoks väga oluline,” sõnas Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat.

Selle aasta kauneimaks koduaiaks tunnistati hindajate poolt üksmeelselt koduaed Andrekse tee 48, mille on rajanud perekond Uus.

“Võitnud aed võlus avatud vaadetega, oskuslikult kujundatud liigirikka aia, väikevormide ning puhkenurgaga, mis sidusid kogu aiaala tervikuks,” ütles Liinat.

Andrekse tee 48 on aed on suuresti pererahva enda kätetöö. “Tulime Piritale 2002. aastal. Oleme selle aja jooksul aeda mitu korda ümber kujundanud. Viimase uuenduse tegime nüüd, koroona ajal, kui oli rohkesti aega kodule ja aiale pühendada,” sõnas Helen Uus. Ta lisas, et aiaga tegeleb kogu pere. “Aed annab võimaluse viibida värskes õhus, maandada pingeid ning tunda mõnu iseenda tegemistest,” lisas kaunima koduaia omanik.

Konkursil hinnatakse terviklikku ruumimõju – koha omapärast tulenevate võimaluste kasutusoskust, haljastust, väikevorme jm.

Konkursil auhinnati koduaedasid aadressil Lääne tee 50 ja Võra tee 35. Esile tõsteti aiad Sitska tee 22c, Jääraku 65, Kummeli tee 102, Leedri tee 2-1, Andrekse tee 76/2, Arnika tee 86 ja Padriku 9/5-2 terrass.

“Kiidusõnu väärivad kõik konkursil osalenud, suur tänu teile!” tänas Liinat.

Head Uudised GoodNews