1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. G4S: kasutame raha turvaliselt!
G4S: kasutame raha turvaliselt!

G4S: kasutame raha turvaliselt!

G4S_kasutame raha turvaliseltG4S Eesti algatatud „Julged hoolida?“ liikumine alustab turvalise rahakasutuse teemat.

„Julged hoolida?“ leht pakub kuu aja jooksul lugemiseks asjatundjate praktilisi nõuandeid, kuidas oma finantse hallata nii, et haldamatusest ei tekiks hiljem halbu üllatusi, kuidas õpetada lapsi raha väärtust mõistma ning kuidas olla kindel, et heategevuseks annetatud raha läheb õigesse kohta. Lisaks heidetakse pilk rahateema n-ö köögipoolele – rahatöötlusesse ning kirjutatakse  ettevaatusabinõudest, mida pidada silmas tasudes nii sularaha kui pangakaardiga.

„Vastupidiselt levinud valearvamusele ei ole viimastel aastatel käibel oleva sularaha hulk vähenenud, see on jäänud stabiilselt samale tasemele, mis näitab seda, et jätkuvalt on väga palju inimesi, kes erinevatel põhjustel eelistavad elektroonilistele makseviisidele traditsioonilist paberrahas arveldamist,“ kommenteerib G4S Eesti sularahadivisjoni direktor Peeter Torim,

„Seega on kuulujutud sularaha hääbumisest tugevasti liialdatud,“lisas ta.

„Kuigi psühholoogiliselt võib paber- ja virtuaalraha kasutamine juhtida erinevaid käitumismustreid ning soodustada või piirata tarbimist, siis kui räägime pere eelarve planeerimisest, vajavad asjatundjate praktilisi nõuandeid ja suunavat kätt nii need, kes eelistavad rahaasju ajada digitaalselt, kui need, kes eelistavad traditsioonilisi vahendid,“ ütleb Torim.

Seepärast koondab „Julged hoolida?“ turvalise rahakasutuse kuu raames erinevaid teemasid, mis avavad raha kasutamisega seotud ohukohti erineva külje pealt.

„Finantsiline n-ö kirjaoskus ei ole ainult see, kas oskame lugeda eurosid, mis meil peos on. Tänapäeva maailmas edukalt orienteerumiseks vajame laia silmaringi, mille avardamiseks rahakasutuse teemal oleme „Julged hoolida?“ lehele asjalikke nõuandeid koondanud,“ ütleb Torim.

Head Uudised GoodNews