1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. GALERII! ERSO muusika-aastal sündinud laste kontserte külastas üle 1000 muusikahuvilise
GALERII! ERSO muusika-aastal sündinud laste kontserte külastas üle 1000 muusikahuvilise

GALERII! ERSO muusika-aastal sündinud laste kontserte külastas üle 1000 muusikahuvilise

Kahel päeval kostus Estonia kontserdisaalist lisaks muusikale nii väikelaste rõõmsaid kilkeid kui üllatushüüdeid, sekka ka mõni väga üksik jonnituur. Eelkõige muusika-aastal (2015) sündinud lastele suunatud kontserti “Kasvan koos muusikaga” külastas kokku üle tuhande kuulaja. Pisikesed põnnid, kes möödunud sügisel veel kontserdisaali põrandal roomasid, olid aastaga suuremaks sirgunud ning valdav enamus pidas 40 minutit kestnud kontserdil ilusti vastu.

Dirigent Andres Kaljuste kokku pandud kava sisaldas eriilmelisi teoseid Mozarti ja Rossini sulest kuni Eesti oma heliloojate filmimuusikaparemikuni — kuidas teisiti võikski iseloomustada Arvo Pärdi “Ukuaru valssi” või “Nukitsamehest” tuntuks saanud Olav Ehala “Kodulaulu”. Suunatud ja muusikaga haakuvaid tegevusi korraldasid Tallinna Ülikooli muusikateraapia eriala magistrandid Kerli Remmelgas ja Helen Kivimägi.

Iga-aastane projekt “Kasvan koos muusikaga” on kavandatud kestma kuni aastani 2033, mil muusika-aastal sündinud lapsed saavad täisealiseks. Eriti esimesed, kui tegelikult kõik 18 eluaastat on aeg, mil igal lapsevanemal ja õpetajal on kõige suurem võimalus arendada oma lapse silmaringi ja suunata tema huvisid. Igast muusika-aasta lapsest ei pea sirguma muusik, kuid arusaamine muusikast ja armastus selle vastu aitavad mudilastel kindlasti paremaks inimeseks kasvada.

VAATA GALERIID!

Head Uudised GoodNews