1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. GALERII I Ida-Tallinna Keskhaigla tähistab 235. sünnipäeva ja avas ooperi saatel ajaloonäituse
GALERII I Ida-Tallinna Keskhaigla tähistab 235. sünnipäeva ja avas ooperi saatel ajaloonäituse

GALERII I Ida-Tallinna Keskhaigla tähistab 235. sünnipäeva ja avas ooperi saatel ajaloonäituse

Täna tähistab Ida-Tallinna Keskhaigla (ITK) väärikat 235. sünnipäeva. Uhke sündmuse puhul avati Kristiine keskuse teisel korrusel ajalooline näitus, mis annab ülevaate Eesti vanima haigla ajaloost priihospidalist tänapäevani. Lisaks on külastajatel võimalik avastada ja ise proovida, kuidas on igapäevatöö haiglas aastatega muutunud.

Väärika juubelinäitusega soovib ITK piltide ja lugude abil näidata inimestele, kuidas ITK nägu 235 aasta jooksul muutunud on. Näitus toob inimesteni suure tüki haigla ajaloost ning annab võimaluse kogeda ja näha, kuidas toimus inimeste ravimine aastakümneid tagasi ja kuidas haigla on arenenud priihospidalist 21. sajandi haiglaks.

„Näitusel saab teada, kuidas näeb välja arsti või õe päev täna ja milline see oli 50, 100 või 200 aastat tagasi? Ühelt poolt soovime praegustele meditsiinitöötajatele tutvustada kolleegide ainulaadseid lugusid, kuid samas tahame läbi aastatetaguste ravivõtete ja meditsiini arengu rääkida ITK lugu ka kõigile teistele huvilistele,“ ütles ITK juhatuse esimees Ralf Allikvee.

Muuhulgas on näituse fookus ja eesmärk toetada haridustegevust. Oktoobrist kuni aasta lõpuni viivad ITK spetsialistid valitud päevadel näituse juures läbi koolide tervisetunde. Nii saavad õpilased vahetu kogemuse ja võimaluse esitada huvipakkuvaid küsimusi otse eksperdile. Tänu näitusel olevatele erilahendustele on õpilastel, tudengitel ja ka teistel külastajatel võimalik ise proovida, kuidas erinevaid meditsiinilisi protseduure aastaid tagasi läbi viidi ja omal käel proovida endoskoobi kasutamist.

Näitus jääb Kristiine keskuses teisel korrusel avatuks 2020. aasta lõpuni.

Vaata videot!

Vaata galeriid!

Head Uudised GoodNews