1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Kultuuripeegel
  4. GALERII I Pärnu Loovlinnakus saab näha Austria kunstnike näitust „Windberge“
GALERII I Pärnu Loovlinnakus saab näha Austria kunstnike näitust „Windberge“

GALERII I Pärnu Loovlinnakus saab näha Austria kunstnike näitust „Windberge“

Pärnu Loovlinnaku kunstiresidentuuris tegutsevad mais ja juunis Austria kunstnikud Lea Felicitas ja Simon Pfeiffer. Loomeresiduur päädib näitusega Loovlinnaku galeriis, mis kestab 13. juunist kuni 27. juunini.

Nahk, mis hingab välismaailmaga ja on sellega ühenduses

Lea Felicitas keskendub nahale, oma nahale. Piiridele, mis on liikuvad ja mida saab nihutada. Tema jaoks on meri ja kallas, kus vesi kohtub rannikuga, läbilaskev piir. Täpselt nagu tema nahk, mis hingab välismaailmaga ja on sellega ühenduses. Nahk, mis kaitseb ja on samal ajal haavatav. Ta väljendub oma kehaga, võimaldades seeläbi kujutada oma lugu ja mõtteid. Liikumine, mõeldes veele, mis voolab, ja selle tõmme ta poole, on korduv element Lea loomingus.

Windberge (Foto Taje Paldrok)
Foto: Taje Paldrok

Igal meediumil on oma keel

“Kirjutan selliste materjalidega nagu pliiats ja viin selle teistesse kõrgustesse. Seda valades, kinnitades, voolides. Materjali mudeli eskiisid, kuni see minusse imendub, võin selle kaudu rääkida. Uurin seda, süvenen selle joonistatud ja poeetiliselt kirjutatud ainekogudesse, millest toitub minu looming, areneb minu kunstiline uurimus kõikjal, kuhu lähen,“ sõnas Simon Pfeiffer ja lisas, et  tema teosed käsitlevad sageli kehaliigutusi – asju, mida pole näha, mis on peidus.

„Need liigutused teen oskustehnikaid kasutades käegakatsutavaks. Töötan peamiselt kivi, krohvi, raua, seebi, alumiiniumfooliumiga, hetkel sügavtrükiga. Igal neist meediumitest on oma keel ja see paljastab midagi erinevat. Ma võtan selle keele ja muudan seda, luues läbi protsessi uued mõõtmed.”

Näitust toetavad:

  • Pärnu linn
  • Eesti Kultuurkapital
  • Location Unit
  • Punch Club

GALERII: TAJE PALDROK

Head Uudised GoodNews