1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. GALERII I Tallinna Lastehaigla Toetusfondi tänuõhtul tunnustati fondi suurimaid toetajaid
GALERII I Tallinna Lastehaigla Toetusfondi tänuõhtul tunnustati fondi suurimaid toetajaid

GALERII I Tallinna Lastehaigla Toetusfondi tänuõhtul tunnustati fondi suurimaid toetajaid

Tallinna Lastehaigla Toetusfond kogus 2022. aastal annetusi 1 553 807 eurot. Toetusfondile tegi aasta jooksul annetusi 150 ettevõtet ja organisatsiooni ning üle 8500 eraisiku.

Eile Viimsi Artiumis toimunud pidulikul koosviibimisel tänasid suuremaid annetajaid Tallinna Lastehaigla Toetusfondi juhataja Inna Kramer, nõukogu esimees Janek Mäggi, patroon Evelin Ilves ning Tallinna Lastehaigla juhataja Konstantin Rebrov. Üllatuskingituseks külalistele oli Nele-Liis Vaiksoo ja Uku Suviste kaunis kontsert.

Evelin Ilves ja Janek Mäggi (Foto Teet Malsroos)

“Lapsepõlve kõige olulisem kvaliteet on muretu olemine. See tähendab, et laps ei pea veel mõtlema, mis minust homme saab,” ütles Tallinna Lastehaigla Toetusfondi patroon Evelin Ilves. “Kõik lapsed on sündinud, et vastutada selle maailma eest alles siis, kui nad on saanud täiskasvanuks. Meil, tänastel täiskasvanutel, on kohustus tagada lastele muretu lapsepõlv.”

“Annetamine õilistab inimest,” lausus Tallinna Lastehaigla Toetusfondi nõukogu esimees Janek Mäggi. “Lisaks Tallinna Lastehaigla väikestele patsientidele saavad annetamisest kõige rohkem abi annetajad ise. Tallinna Lastehaigla Toetusfondiga oleme saanud pakkuda annetamise võimalust juba 30 aastat. Häid inimesi, kes annetavad, on väga palju ning oleme neile kõigile väga tänulikud.”

“Tallinna Lastehaigla Toetusfond tähistab tänavu oma 30. tegutsemisaastat, kuid sellest viimase poole aasta jooksul on Eesti heategevusmaastik palju muutunud,” lausus Tallinna Lastehaigla Toetusfondi juhataja Inna Kramer. “Tänu pikaaegsele järjepidevale tegevusele oleme võitnud annetajate usalduse, meie organisatsioon on stabiilne ning meie püsiannetajad jätkavad lastehaigla patsientide toetamist.”

Foto: Teet Malsroos

Tallinna Lastehaigla juhataja Konstantin Rebrov tänas Toetusfondi ning kõiki annetajaid abi eest. “Viimased suuremad Toetusfondi abil haiglas ellu viidud projektid on uneuuringute keskuse avamine, tsüstilist fibroosi põdevate laste ravimikulude katmine ning ehhokardiograafia aparaadi ja kõnniroboti soetamine. Meil on koos Toetusfondi esindajatega tekkinud palju uusi mõtteid edaspidiseks ning loodan, et meie hea koostöö jätkub,” lausus Rebrov.

Tallinna Lastehaigla Toetusfondi 2022. aasta suurimaks annetuseks oli proua Salme Kivisalu pärand. Ettevõtetest oli 2022. suurimaks toetajaks Selver AS.

Uku Suviste ja Nele-Liis Vaiksoo. Foto: Teet Malsroos

Aastate Toetaja tunnustuse pälvisid 2022. aastal Neste Eesti, Delfi Meedia, kinnisvaraportaal kv.ee, Tallinna Õismäe Vene Lütseum ning Tiit Kõuhkna.

2022. aasta toetuse eest anti välja 20 kuldsponsori ja 20 hõbesponsori aukirja ning 20 tänukirja. Toetusfondi suurimatele toetajatele valmistab igal aastal tänutäheks skulptuurid Tauno Kangro.

Tallinna Lastehaigla Toetusfondi 2022. aasta olulisemateks projektideks olid:

  • Heategevuskampaania uue kõnniroboti soetamiseks (projekti maksumus 660 000 eurot)
  • Haruldast haigust põdevate laste ravi toetamine (kahe tsüstilist fibroosi põdeva poisi ravi oleme toetanud alates 2021. aasta lõpust kokku enam kui 600 000 euroga)
  • Kiievi lastehaigla Ohamtdyt toetamine (üle 270 000 euro).
  • Annetuste kogumine unekeskuse loomiseks (projekti maksumus ligi 400 000 eurot).
  • Lastehaiglale vajaliku meditsiinitehnika soetamine
  • Diabeedihaigetele lastele insuliinipumpade ja transmitterite ostmine.
  • Iganädalaste treeningute ning suvise terviselaagri organiseerimine ülekaalulistele lastele.
  • Spastiliste pareeside kompetentsikeskuse loomise toetamine.
  • Arstide ja õdede täiendkoolituste toetamine.
  • Nõuandetelefoni “Lastearst Kuuleb” ülalpidamine (kuni 1.08. 2022)
  • SA Tallinna Lastehaigla Toetusfond (www.toetusfond.ee) asutati 1993. a. jaanuaris. Fond on algusest peale tegutsenud selle nimel, et aidata kaasa lapsesõbraliku haigla kujundamisele ja parima võimaliku meditsiinilise abi toomisele Tallinna Lastehaiglasse. Toetusfond soovib oma tegevusega muuta positiivsemaks ühiskonna suhtumist lastesse ning eriti haigete laste probleemidesse.

GALERII: TEET MALSROOS

Head Uudised GoodNews