1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. GALERII! Jõgeva staadionile kogunes ligi 1000 padjasõdalast taas rekordikatsele
GALERII! Jõgeva staadionile kogunes ligi 1000 padjasõdalast taas rekordikatsele

GALERII! Jõgeva staadionile kogunes ligi 1000 padjasõdalast taas rekordikatsele

Foto: Jakob Meier
Foto: Jakob Meier

25.märtsil kogunesid Jõgevale Virtuse treeningstaadionile sajad inimesed, kes olid võtnud kaasa padja, et lõbusalt aega veeta ning Guinnessi maailmarekord ületada.

Guinnessi rekordikatse padjasõjas toimus juba teist aastat järjest. Rekordit sel aastal veel ei sündinud, kuid kohal oli tunduvalt kirevam seltskond kui eelmisel aastal ning Eesti tasandil pole enne nii suurt padjasõda nähtud. Kokku tuli rekordit ületama ligikaudu 850 inimest, mis on eelmise aastaga ümmarguselt sama number.

Sel aastal oli registreerunuid rohkem, aga korraldajate sõnul mängis sel aastal olulist rolli kehv ilm, mis eelmisel aastal oli tunduvalt säravam ja päikesepaistelisem. Kohale saabusid need, kes ilmast ei hoolinud ning lõbusale ideele kaasa aidata tahtsid. Võrreldes eelmise aastaga oli kohal rohkem eri vanuses osalejaid, sealhulgas nii õpetajad, lasteaiakasvatajad, huviringide juhendajad kui ka vanaemad-vanaisad. Loomulikult oli suur hulk osalejatest esindatud noortega, kellele padjasõda ilmselt juba lapsepõlvest tuttav on. Patjadega madistama olid tulnud nii Eesti koolide meeskonnad, noortekeskuste esindajad, sportlased, tantsijad kui ka lihtsalt sõbrad-tuttavad.

Foto: Jakob Meier
Foto: Jakob Meier

Maailma Suurima Padjalahingu idee on pärit Joel Juhilt ning juba teist aastat veavad seda eest MTÜ URBAN STYLE noored. Sel aastal jagus noortealgatusele toetust Euroopa tasandil, sest sündmust aitas suurimas mahus täide viia Eesti ANK projektifond “Pick-Up – Briti eri”, mida rahastas Briti Nõukogu. Lisaks panid padjalahingule õla alla ka Jõgeva linna- ja vallavalitsus ning veel suuremad ettevõtted nagu Actual Print ja Bambona. Noorte idee võitis poolhoiu ka mitmetelt Eesti ettevõtetelt, kes oma tiimidega osalema tulid või parimatele võistlejatele auhindu jagasid. Võidutiime ootasid ees meened NOBE’lt, Maiasmokalt, Ahhaa’lt, Caffeine’lt, Balsnack’ilt, Premialt, Põltsamaa Felixilt, Taffelilt ja Streetshop One’lt.

Padjalahing1

Sel aastal oli registreerunud tunduvalt rohkem, 36 tiimi, kes jagunesid kahte kategooriasse: Eesti koolid ning Eesti organisatsioonid. Võidutiimid panid oma meeskonnatöö proovile põnevate elamuste nimel, mis ees ootasid – nii külastused EscapeTartu põgenemistuppa kui ka Pärnu Vanglasse ehitatud CCCP tubadesse, samuti huvitavad elamused Jääajakeskusesse.

Padjalahing3

Võistlused olid loomulikult seotud patjadega ning koolitiimidel tuli läbida rada nii, et kõikide meeskonnaliikmete vahel pidi püsima padi ning käsi ei tohtinud kasutada. Organisatsioonide 5-liikmelistel tiimidel tuli ehitada kõrgeimat padjatorni ning anda aja peale üksteisele jalgade vahelt patju edasi. Võidu tõi koolitiimidest koju Saue Gümnaasium ning organisatsioonidest Luunja noortekeskus.

Padjalahing2

Huvitav oli sel aastal vaadata ka kostüüme, millega osalejad olid lahingusse tulnud. Näha sai erinevaid loomi, multikategelasi, maske, aga ka sarnase tegumoe või värvikombinatsiooniga meeskondi. Kostüümid ei olnud seljas asjata, sest ka parimaid üllatajaid ootasid ees auhinnad Megazone keskuselt ja Lõunakeskuse Seikluspargilt. Võitjaks osutusid suure ülekaaluga Lõuna-Eesti Minionid, kes juba saabumishetkel paistsid silma oma suurte kollaste maskotilaadsete kostüümidega.

Lõbusaid hetki, nalja ja naeru jagus taaskord mitmeks tunniks, kuid rekordikatse ei peatu enne, kui on täidetud eesmärk.

VAATA GALERIID!
Fotod: Jakob Meier

Head Uudised GoodNews