1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. GALERII: Presidendi heategevuslik õhtusöök kaitseväelaste laste toetuseks kogus rekordsumma
GALERII: Presidendi heategevuslik õhtusöök kaitseväelaste laste toetuseks kogus rekordsumma

GALERII: Presidendi heategevuslik õhtusöök kaitseväelaste laste toetuseks kogus rekordsumma

Noblessneri Valukojas toimus esmaspäeval kaheteistkümnendat korda Carolin Illenzeeri Fondi heategevuslik õhtusöök, kus osales ka fondi patroon Vabariigi President Alar Karis abikaasaga, fondi eelmine patroon president Kersti Kaljulaid ja kaitseminister Hanno Pevkur. Heategevuslik oksjon kogus kaitseväelaste laste toetuseks üle 30 000 euro purustades senised rekordid, mida varasematel sündmustel kunstioksjoni annetustega kogutud.

Foto: Erlend Štaub

Õhtusöök näitas taaskord eestlaste solidaarsust, meil jätkub südameheadust toetamaks Ukrainat ja samas ei unustata neid, kes on riskinud oma eluga või andnud oma elu, et eestlased saaksid nautida oma kodumaal rahu. 

Fondi patroon Alar Karis märkis oma tervituskõnes: “Praegune aeg nõuab meilt ühiskonnana palju. Palju vastupidavust, sisemist jõudu ja ehk kõige enam – konkreetseid tegusid. Head mõtted on kõige algus, aga nad peavad jõudma heade tegudeni. Me ei saa loobuda oma veteranide, teenistuses haavata saanute ning langenute perede toetamisest. Tänu meie kaitseväelastele, kes on andnud oma elu või tervise Eesti julgeolekusse panustades, on meie riigikaitse täna kindlam. Tänu neile saame me oma kodudes end tunda kindlana. Neid inimesi ja nende perekondi tuleb meil iga päev väärtustada ja hoida.”

Foto: Erlend Štaub

Õhtusöögi üks paeluvamaid osasid on heategevuslik kunstioksjon. Graafika ja maalid oli välja pannud Whitedove. Art kunsti- ja kultuurifond. Oksjonil olid Jaak Visnapi, Björn Koopi, Kalev Marko Kostabi, Ivar Kaasiku, Külli Suitso ja Jüri Arraku tööd. Põnevas pakkumises ja tihedas rebimises müüdi teosed 30 050 euro eest.

Muusikalist meeleolu lõid Vanalinna Hariduskolleegiumi ja Lasnamäe Muusikakooli ansambel Tuuleviiul ja armastatud Eesti lauljad Tanja Mihhailova-Saar ning Ott Lepland Estraadiraadio saatmisel.

Foto: Erlend Štaub

Carolin Illenzeeri Fond kogub annetusi Eesti Kaitseväe teenistuses langenud ja raskelt viga saanud kaitseväelaste laste haridustee toetuseks. Fondi nimistus on 69 last ja noorukit. Noorimad on alles sündinud, vanimad on läbinud kaitseväe ja jõudnud ülikoolidesse. Just ülikooli õpingute toetamist peab fond väga oluliseks.

Carolin Illenzeeri Fondi heategevuslikku õhtusööki presidendiga toetasid:
Andres Torm, Tanja Mihhailova-Saar, Ott Lepland, Estraadiraadio, Erlend Štaub, RGB Baltic, Space Productions, Altermovie, Tervise Catering, Bestwine, Different, Elinete lilled, Live Agentuur ja PROTO Avastustehas. Kunstioksjoni pani kokku Whitedove.Art. kunsti- ja kultuurifond.

  • Fondi annetusnumbrid:900 6705 – 5 eurot
    900 6715 – 20 eurot
    900 6735 – 50 eurotPangakontole
    SA Carolin Illenzeeri Fond
    IEE687700771001314163

GALERII: ERLEND ŠTAUB

Head Uudised GoodNews