1. Avaleht
  2. Kunst
  3. Gerda Märtens avab Tallinnas isikunäituse hiigelsuurte illustratsioonidega
Gerda Märtens avab Tallinnas isikunäituse hiigelsuurte illustratsioonidega

Gerda Märtens avab Tallinnas isikunäituse hiigelsuurte illustratsioonidega

Illustratsioon lasteraamatust “Niru, Vääks ja sõbrad”
Illustratsioon lasteraamatust “Niru, Vääks ja sõbrad”

2. märtsil kell 18 avab Solarise keskuses oma isikunäituse hetke üks nõutumaid lasteraamatute illustraatoreid Gerda Märtens.

Hariliku pliiatsi ja akvarellidega valminud originaalteoseid eksponeeritakse Solarises suurendatud reproduktsioonidena. “Kõik tööd pärinevad minu viimasest lasteraamatust “Niru, Vääk s ja sõbrad”, mille südamlikud tegelased ja detailid võiksid kõnetada nii suuri kui väikeseid raamatu- ja kunstisõpru,” rääkis Märtens, kelle joonistused on vaid ühe aasta jooksul jõudnud koguni nelja Eestis ja Itaalias välja antud lasteraamatusse.

Lasteraamatute illustreerimisel on Märtensi sõnul kõige olulisem anda autori loodud karakterile mitmekülgne ja meeldejääv kuju. “Tänasel nutiseadmete ja liikuvate piltide ajastul on köitval ja kaasahaaraval illustratsioonil olulisem mõju, kui kunagi varem – just pilt on see, mis tekitab lapses emotsiooni ja paneb ehk rohkem lugemagi,” lausus Märtens, kelle töid saab lisaks Tallinnas avatavale näitusele näha ka mitmetel mainekatel rändnäitustel üle Euroopa. “Usun siiralt, et lapsepõlvest saab kõik alguse ning et heade lasteraamatute lugemine paneb alguse nii kultuurihuvile kui laiemale silmaringile.”

Gerda Märtens
Gerda Märtens

Gerda Märtens on lasteraamatute illustraator, kes on lõpetanud Eesti Kunstiakadeemia magistrantuuri graafika erialal ja täiendanud end illustratsiooni erialal Maceratas, Itaalias ning New Yorgis, USA-s.

Illustratsiooninäitus Farištamo Susi raamatusse “Niru, Vääks ja sõbrad” joonistatud piltidega jääb Solarise keskuses avatuks 19. märtsini. Näituse avapäeval kell 18 on võimalik kohtuda nii raamatu autori kui illustraatoriga ning soetada ka kunstniku töid.

Head Uudised GoodNews