1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. GOODNEWS GALERII! Aasta Loomaaia Sõbra tiitel anti sel aastal Vivacolorile
GOODNEWS GALERII! Aasta Loomaaia Sõbra tiitel anti sel aastal Vivacolorile

GOODNEWS GALERII! Aasta Loomaaia Sõbra tiitel anti sel aastal Vivacolorile

Foto: Joanna Müür
Foto: Joanna Müür

Loomaaia Aasta Sõbraks 2016 valiti sel aastal Vivacolor. Tiitel pälviti panuse eest loomaaia arendamisel ja väljanägemise värskendamisel. Sellel suvel toimus Tallinna Loomaaias Vivacolori Suur Värvipäev, kus koos vabatahtlike abiga värviti mitmeid looma hooneid, aedu ja pinke. Lisaks otsesele värvimisaktsioonile kogus Vivacolor koostöös Bauhofi kauplusteketiga ka inimeste kodudesse seisma jäänud kasutuskõlblikke värvijääke, mis samuti suunati loomaaiale.

Vivacolori esindajale anti autasuna Tauno Kangro loodud ilves kui Tallinna loomaaia vapilooma kuju. Skulptor ise ütleb, et püüdis taiesesse panna selle suure kaslase ettevaatlikuse liikumisel, sest ilves on tark ja teeb seda vaikselt.

Vivacolor Eesti turundusjuht Jaana Pärn rääkis, et idee loomaaeda aidata tuli mitme inimese mõttetööst ja see polnud esmakordne, sel suvel õpiti varasematest kogemustest ning kaasati rohkem rahvast.

“Oleme väga liigutatud, et selline tähelepanu meile tuli. Teeme rõõmuga edasi, see oli väga meeldiv kogemus,” rääkis turundusjuht. “Meie koostöö kindlasti jätkub, ka Bauhof on andnud positiivse noodi, usun, et ka nemad on edaspidi meiega pundis, sest selle aasta formaat toimis hästi.”

Foto: Joanna Müür
Foto: Joanna Müür

Head inimesed üle Eesti tõid selle suve jooksul Bauhofi kauplustesse kodus seisma jäänud värvid. Kokku sai 3000 liitrit kasutuskõlblikke sise- ja välisvärve, mis kõik lähevad loomaaeda puuride, hoonete ja siseruume värviseks. Tuua võis mistahes värve. “Meie eesmärk oli propageerida, et kasutage kõik kasutamiskõlblikud värvijäägid ära, ärge visake neid ära ja ärge jätke neid seisma, on kohti, kus neid väga vajatakse. Võite need kaks kohta kokku viia, kellel on üle ja kellel on puudu,” selgitas Jaana Pärn.

11. juunil toimus Tallinna loomaaias Vivacolori Suur Värvipäev, mille käigus said koos vabatahtlike abiga värske värvikatte erinevad aiad, pingid, piknikulauad, loomade majad. Üle värviti ka uus mesilasmaja ning lapsed lõid kaasa linnumajade ja kivikeste värvimises. Uue värske värvikihi said tollal elevandimaja aed ja piknikulauad, jõehobu piirdeaed, kuremaja, mesilasmaja, ninasarviku puur, looduskeskuse puhkeala piknikulauad, troopikamaja, põhjatiiva piknikulauad ja piirdeaed.

Foto: Joanna Müür
Foto: Joanna Müür

“Aastaid oli meil siin kasutusel roheline immutatud puit, mis sulandus keskkonda, aga iga asi väsib ja ka see roheline puit kaotas oma jume. Peale Vivacolori osalemist saime värvilised piknikulauad, põnevad triibulised plangud, mesindusekspositsiooni maja kenasti tibukollaseks ja mõnegi aia ära värvitud, nii et neid asju, mida suvise projektiga tehti, oli väga-väga palju,” rääkis loomaaia peaaednik Hannes Maripuu. “Tänu neile tuli siia palju inimesi kokku, üle kahesaja, kes aitasid loomaaia värvilisemaks muuta. See oli väga põnev ja lõbus ettevõtmine, kahjuks ilm meid segas, muidu oleks veel rohkem jõutud. Samas on järgmiseks aastaks juba täiesti uued ideed paika pandud.”

“Kõige olulisem sellel skaalal on vabatahtlike tegevus, mis on rahva huvi vallandanud, sellist asja pole varem olnud,” arvab loomaaia direktor Tiit Maran. “Sellel teemal saab veel põnevamatesse asjadesse edasi minna. See on ilusa koostöö üks verstapost, mille järgi tuleb ilmselt veel palju samasuguseid ja hästi toredaid verstaposte juurde. Ühelt poolt on meil siin loodusrikkus, selle kõrval võiks olla värvirikkus, need kaks täiendavad üksteist ja teevad loomade jälgimise meeldivamaks, kui see on siiani olnud. See on tore, kui inimesed aitavad üht Tallinna ja Eesti asutust kenamaks, ilusamaks ja kindlasti lastele nauditavamaks teha.”

Aasta Loomaaia Sõbra nominendiks võib esitada kõiki füüsilisi või juriidilisi isikuid, kes on aasta jooksul oma tegevusega eriliselt kaasa aidanud loomaaia edenemisele. Kaasaaitamiseks loetakse nii rahalist panustamist kui oma aja ja energia märkimisväärset kulutamist nimetatud eesmärgil.

2012. aastal sai selleks amuuri leopardide vader ja toetaja Vladimir Volohonski aktsiaseltsist DBT, 2013. aastal jääkaru uue kodu projekti eestvedaja Veronika Padar, 2014. aastal Viasat AS, kes on šimpanside vader alates 2010. aastast ning 2015. aastal merikotkaste vader Tallinna Kaubamaja AS, kes on seda alates 1996. aastast.

Tunnustuse üleandmisel oli kohal ka heade uudiste portaal.

VAATA GALERIID!
Fotod: Joanna Müür

Head Uudised GoodNews