1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. GOODNEWS SOOVITAB! VIDEOD! Täna toimuv „Vaba mehe tee“ suurseminar harutab lahti Eesti meeste mured
GOODNEWS SOOVITAB! VIDEOD! Täna toimuv „Vaba mehe tee“ suurseminar harutab lahti Eesti meeste mured

GOODNEWS SOOVITAB! VIDEOD! Täna toimuv „Vaba mehe tee“ suurseminar harutab lahti Eesti meeste mured

Urmas Sõõrumaa. Foto: Katrin Hinrikus

Tänasel isadepäeval leiab Tallinnas Telliskivi Loomelinnaku Vaba Laval aset meestele suunatud suurseminar „Vaba Mehe tee“, kus mehed räägivad avatult ja avalikult oma vabadusest ja isikliku elu eest vastutuse võtmisest läbi oma kogemuste. Tegu pole mitte koolituse, vaid meeste omavahelise elutarkuste jagamisega ning suurseminarile on oodatud kõik meespoole esindajad, kes tunnevad, et nende elus pole kõik nii, nagu ise tahaks. Teiste meeste seltskonnas saavad seminaril osalejad kuulata eluraskustega võidelnute kogemusi ja jõuda selgusele nii endas kui ka Eesti mehega toimuvas üldse. Milline on ühe tõelise mehe teekond vabadusse? Ja miks on Eesti mees just seal, kus ta hetkel on?

Vaba mehe teest räägivad nimekad esinejad 

Oma vaba mehe teest jutustavad ettevõtja, tervisliku eluviisi praktiseerija ja toetaja Urmas Sõõrumaa.

Lisaks esineb seminaril raamatu „Kõige tähtsam küsimus“ autor Peep Vain. Motivaatori juhtide ja meeskondade koolitaja, meditatsioonide ja jooga praktiseerija Kaido Pajumaa.

Laval astuvad meeste ette ka ettevõtja, koolitaja ja tasakaalus mees Ville Jehe ja Rännaku meetodi Eesti juht, Synctuitioni rahvusvahelise müügi juht, meditatsiooni ja jooga õpetaja Joonas Saks.

Seminari korraldab koos Raivo Juhansoniga sisekujundaja, ettevõtja, Osho meditatsioonide juht, joogaõpetaja ja sidekoe massaaži terapeut Tiit Trofimov.

Sõna saavad veel mitmete restoranide osanik, Raadio 2 saatejuht, šamanistlike praktikate austaja ja mediteerija Rain Tunger ning ettevõtja, jooga ja meditatsioonide praktiseerija ning õpetaja ja enesearengu nõustaja Raivo Juhanson, kes on ühtlasi ka üks seminaride korraldajatest.

Kas mees peab kõigega ise hakkama saama? 

„Meil, meestel, on tihti teadmine, et me peame elus kõigega ise hakkama saama ja olema tugevad, vaprad, enesekindlad, edukad,“ räägib enesearengu nõustaja Raivo Juhanson, kes esineb ka ise ettekandega. „Aga tihti see koormus kasvab ja muutub aina suuremaks. Isegi kui välispidiselt on elus kõik hästi, meestel on pere, töökoht, karjäär, sõbrad, võime end sageli sisemiselt üksiku, kurva ja rahulolematuna tunda.“

Kõigi meeste teed on unikaalsed 

“Oluline ongi see, et me jagaksime lugusid, sest see aitab meil kuhugi liikuda. Meie kõigi teed on nii unikaalsed, et keegi ei saa kedagi õpetada, me saame julgustada oma kaaskodanike, vendi, sõpru, ükspuha, kuidas me neid kutsume. Arvan, et on aeg ühiskonnas tulla välja ja rääkida, mida me kogeme, sest selle fassaadi jagamine, mida näeme meedias, sõpradega kohtudes, vestlustes kolleegidega, see on mõttetu, see ei vii meid kuhugi. Me varjame tegelikult nii palju seda, mis meie sees toimub, mida me tunneme, kuidas tegelikult oma elu elame. See on vaja välja tuua,” arvab üks esinejatest Joonas Saks.

Igas mehes on tohutu potentsiaal

Rain Tunger ütleb, et igas mehes on tohutu potentsiaal, mis annab võimaluse rikastada meid ümbritsevat maailma. “Ma ei mõtle potentsiaali all võimalust midagi saavutada, vaid leida endas tugevus tulla elus muutustega kergelt toime. Et kaotada ära hirm homse ees, kogeda maailma palju mahlasemalt, saada sealt palju rohkem kätte, selleks aga on vaja kasvatada tundlikkust,” räägib ta.

Suurseminar „Vaba mehe tee“ toimub Telliskivi Loomelinnakus, aadressil Telliskivi 60a, C1 hoones täna kell 12-18.

Head Uudised GoodNews