1. Avaleht
  2. Kunst
  3. Gümnasistid kureerivad Tartu Kunstimuuseumi näitust
Gümnasistid kureerivad Tartu Kunstimuuseumi näitust

Gümnasistid kureerivad Tartu Kunstimuuseumi näitust

5. aprillil avatakse Tartu Kunstimuuseumis „Muusade maailm”, mis on Tartmuse noorteklubi esimene kureeritud näitus.

Ekspositsiooni eesmärk on näidata, kuidas on kujutatud väga erinevaid, kuid võrdselt inspireerivaid naisi. Samal ajal on Tartmuses näitus „Naine kujutamas naist”, millest noored ammutasid inspiratsiooni. Üles pandud tööd on pärit Tartu Kunstimuuseumi kogust.

Näitust kureerisid 10.-11. klasside õpilased Liisa-Lota Jõeleht (HTG), Saskia Kolberg (JPG), Killu Simson (MHG) ja Liisa Veddel (MHG). Noori juhendasid Tartmuse kuraator Hanna-Liis Kont ja muuseumipedagoog Kristel Sibul.

„Põnevaid seiku seoses tööde väljavalimisega tuli ikka ette! Näiteks pidime mõnest teosest loobuma, sest need olid nii suured, et poleks mahtunud näitusele. Üldiselt läks meil väga kenasti, sest tööde valikuga probleeme ei olnud ja meie soovitud teosed olid Tartmuse kogus ka saadaval,“ ütles Jõeleht.

Noored valisid välja töid näiteks sellistelt kunstnikelt nagu Eduard Wiiralt, Ene-Liis Semper, Tanja Muravskaja ja Ludmilla Siim.

Kunstimuuseumi noorteklubi pakub kogunemispaika ja tegevust noortele, keda paelub visuaalne kultuur ja selle erinevad valdkonnad. Tegevuste sisu kujundavad noored ise vastavalt oma huvidele.

Näitus kestab 5. maini.

Head Uudised GoodNews