1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Gümnasistid võivad kandideerida Euroopa ülikoolide loodusteaduste õppeprogrammidesse
Gümnasistid võivad kandideerida Euroopa ülikoolide loodusteaduste õppeprogrammidesse

Gümnasistid võivad kandideerida Euroopa ülikoolide loodusteaduste õppeprogrammidesse

Seitsme Euroopa riigi ülikooli maapõueressursside õppeprogrammid ootavad kandideerima loodusteadustest huvitatud 15-19-aastaseid Eesti koolinoori.

Tallinna Tehnikaülikooli geoloogiainstituudi vanemteaduri Rutt Hintsi sõnul on õppeprogrammide eesmärk pakkuda põhikooli lõpuklasside ja gümnaasiumiastme õpilastele “käed külge” praktikavõimalusi väljaspool Eestit. “Õpilased saavad valida seitsme Euroopa ülikooli ja uurimisasutuse vahel ning osaleda ühes nende programmis. Meie partnerülikoolide õppeprogrammid keskenduvad maavarade uurimise-kaevandamise ja nendest toodetud toodete väärindamise, käitlemise ja säästliku töötlemise ning taaskasutuse teemadele,” rääkis Hints, kes usub, et programm annab lisaks väärt teadmisi, mis võimaldab noorel huvi korral ise panustada säästlikku ressursikasutusse ja rohepöördesse.

Praktikat saab teha seitsmes Euroopa riigis: Itaalia, Bosnia ja Hertsegoviina, Bulgaaria, Ukraina, Rumeenia, Austria ja Eesti. Õppeprogrammis saab osaleda nii füüsiliselt kui ka üle veebi. Füüsiline praktika toimub ainult siis, kui seda võimaldavad rahvusvahelised, riiklikud, kohalikud ja vastuvõtva asutuse sise-eeskirjad, mis kehtivad kavandatud praktika ajal.

Konkursil väljavalitud õpilased saavad toetust reisi- ja elamiskulude katmiseks kuni 1000 euro ulatuses. Kui kandideerija soovib osaleda Eestis ja osutub valituks Tallinna Tehnikaülikooli programmi, siis toetatakse reisi- ja elamiskulusid summas 500 eurot.

Konkursil osalemiseks tuleb esitada inglise keeles dokumendid. Kandideerimise tähtaeg on 22. mai.

Õppeprogramme viiakse läbi Raisesee projekti raames.

Head Uudised GoodNews