1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Haabersti noortekeskuse uued ruumid on avatud
Haabersti noortekeskuse uued ruumid on avatud

Haabersti noortekeskuse uued ruumid on avatud

1. oktoobril avas Haabersti noortekeskus pidulikult oma vastremonditud, avarad ja valgusküllased ruumid uues asukohas Õismäe tee 24.

Tallinna abilinnapea Eha Võrgu sõnul oli linnaosale uut noortekeskust väga vaja, kuna endine maja aadressil Õismäe tee 88a oli amortiseerunud ega vastanud enam ammu keskuse vajadustele ja noorte ootustele. „Õismäe tee 24 hoone rekonstrueeriti kahes etapis ning varasemalt korrastatud A-korpuses tegutseb juba Haabersti päevakeskus. Haabersti noortekeskus sai endale uued ruumid maja B-korpuses. Korda tehti ka C-korpus, mida hakkavad kasutama noorte- ja päevakeskus üheskoos,“ selgitas Võrk. „Haabersti noorsootöö oli vanaski majas tegutsedes Harjumaa ja Tallinna parimate hulgas, uutes tingimustes on võimalik pakkuda veelgi enamat. Loodame, et noored leiavad uue maja üles ja on ka edaspidi aktiivsed kaasalööjad ja ideede generaatorid.“

Haabersti noortekeskus pakub igal argipäeval tasuta tegevusi huviringides, õpiabi ja vaba aja tegevusi, et toetada noorte aktiivsust ja toimetulekut ühiskondlikus elus. Keskuses tegutsevad tantsu-, kunsti- ja käsitööring ning tänavakunstiring, viiakse läbi mitmesuguseid töötube ja korraldatakse laagreid. Noortekeskust külastab igapäevaselt 35-50 noort, kellest enamik on 7-15 aastased. Uus keskus annab paremad võimalused kaasata rohkem ka vanemaid noori, samuti on loodud oluliselt parem ligipääsetavus erivajadustega noortele. Rajati veel kaua oodatud õueala, mis rikastab tegevusi välitingimustes ja linnalaagrites.

„Väga oluline on seegi, et noorsootöötajal oleks kaasaegne ja turvaline töökeskkond. Meie keskuse töötajad on unistuste meeskond igale juhile ja just nii, kõik koos, rõõmustame renoveeritud ruumide üle,“ rääkis Haabersti Vaba Aja Keskuse ja Haabersti noortekeskuse juhataja Kaidi Liive. „Renoveeritud maja ei võimaldanud küll kõikide suurte unistuste täitumist, kuid sellegipoolest oleme rõõmsad, et saame noorte jaoks palju avaramad ja valgusküllasemad ruumid. Oleme elevil uue muusikatoa üle, sest just muusikahuvilised olid meie vanas majas täiesti kõrvale jäetud. Meil on nüüd kasutada ka suur saal koos väliterrassiga. Looduskasvatuse ring saab laieneda õuealale, kus juba kevadel päris aiatöödega algust teha. Oma tänavakorvpalliplats aga innustab noori veelgi rohkem liikuma.“

Kokandusringile mõeldes on Liive sõnul just päris köök see, mis noorsootöötajatel silma särama paneb: „Oli ju vanas majas lihtne pannkoogi küpsetaminegi riskantne tegevus, sest elektrisüsteem ei pidanud vastu. Nüüd on rõõm seda suurem. Ootame kõiki piirkonna noori uutest võimalustest osa saama!”

Head Uudised GoodNews