1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Haabersti päevakeskuses avatakse fotonäitus looduse kaunitest vaatemängudest
Haabersti päevakeskuses avatakse fotonäitus looduse kaunitest vaatemängudest

Haabersti päevakeskuses avatakse fotonäitus looduse kaunitest vaatemängudest

Esmaspäeval kell 14.00 avatakse Haabersti päevakeskuses (Õismäe tee 24) fotograafide Kristjan Madalvee ja Siim Westi fotonäitus “Valikute küsimus”. Fotonäitust looduse kaunitest ja unustamatutest vaatemängudest saab päevakeskuses külastada kuni 21. juunini.

Haabersti linnaosavanem Oleg Siljanov sõnas, et näitusele on üles seatud kahe andeka fotograafi poolt tehtud kakskümmend kaunist fotot Eestimaa loodusest. “Näituse avamisel tutvustavad fotograafid, kus ja kuidas sündisid näitusele üles seatud fotod ning räägivad huvilistele, kuidas öösel midagi pildile saada,” ütles linnaosavanem ning kutsus huvilisi päevakeskusesse avastama Siimu ja Kristjani loomingut ning nautima kauneid kaadreid, mida meie imeline loodus pakub. “Soovi korral saavad huvilised näitusel olevad fotod ka endale soetada,” lisas Siljanov.

Ööfotograaf Kristjan Madalvee on fotograafiaga hobikorras tegelenud juba kümme aastat. “Kuidagi on nii läinud, et kaameraga jõuan õue enamasti pimedal ajal. Olgu selleks hilisõhtu, väga varajane hommik või päris öö. Mitte, et ma valget aega pelgaksin või nahkhiir oleksin, aga öö on minu jaoks eriti salapärane aeg, kõik teised magavad, metsas loomad krõbistavad ja kõik inetu on pimedusse mattunud,” rääkis Madalvee. “Neid öiseid rännakuid võiks isegi omapäraseks teraapiaks pidada, sead kaamera üles, võtad lonksu kohvi ja mõnuled. Mõnikord on külm, mõnikord saavad jalad märjaks või taskulambi aku tühjaks, mõnikord jääd autoga hange kinni, seiklus missugune,” jätkas hobifotograaf ning lisas, et näitusele on välja valitud kümme fotot, mis tema rännakuid kõige paremini ilmestavad.

Foto: Kristjan Madalvee

Fotograaf Siim West sõnas, et pildistama minnes on vahel kõik ette planeeritud. “Kus asub päike, kuu, linnutee, järv või puu. “Tead täpselt, millist kaadrit sa taga ajad. Vahel aga lähed lihtsalt välja ja lased end üllatada. Ja see üllatumine on hea, sest järelikult õppisid midagi uut ja kogesid sellist, mida ette kujutada ei osanud. Soov näha asju uut moodi, näiteks öösel pimedas, kui inimsilm värve nii hästi enam ei taju, aga kaamera endiselt näeb – ongi see, mis ka tuulisel ja külmal ööl paneb loobuma tubastest mugavustest ja uneajast,” rääkis West ning lisas, et kõik on valikute küsimus. “Kuna tihti pakub loodus unustamatuid vaatemänge ja otsus, kuhu poole kaamera keerata, on üsna raske tulema, siis sai ka näituse nimeks just “Valikute küsimus”,” lisas fotograaf.

Foto: Siim West
  • Näituse külastamine on tasuta ja kõik huvilised oodatud.
Head Uudised GoodNews