1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Haabersti panustab eelarvestrateegias lasteaedade remondile
Haabersti panustab eelarvestrateegias lasteaedade remondile

Haabersti panustab eelarvestrateegias lasteaedade remondile

Haabersti linnaosakogu kooskõlastas Tallinna eelarvestrateegia aastateks 2021-2024, mis näeb Haabersti linnaosas ette mitmeid suuri ja elanike jaoks olulisi investeeringuid. Renoveeritakse koolid ja lasteaiad ning panustatakse palju vaba aja veetmise võimaluste laiendamisse.

„Haabersti linnaosale näeb eelsarvestrateegia haridusvaldkonnas ette Mustjõe Gümnaasiumi renoveerimise lõpetamist ja Pikaliiva asumisse uue munitsipaalüldhariduskooli ehitamist. Lasteaedade renoveerimised ja remonttööd teostatakse Järveotsa, Rukkilille, Meelespea ja Karikakra lasteaias,“ rääkis Haabersti linnaosavanem Andre Hanimägi.

Ta lisas, et heakorra valdkonnas on Haaberstis samuti kavas palju objekte ning mitmeid eeltöid tulevikuks. „Plaanis on jätkata Kakumäe rannahoone detailplaneeringuga, renoveerida Väike-Õismäe tiigiala ja purskkaev, korrastada Harku järve rannaala, rajada Järveotsa promenaad, turg ja näituste ala ning teha Kakumäe-Tabasalu laudtee projekteerimiseks vajalikud uuringud. Samuti plaanime investeerida suures ulatuses Järveotsa tee 15a asuva koguperemänguväljaku arendamisse ja rekonstrueerime Õismäe tee 22a asuva mänguväljaku. Lisaks on plaanis rajada Ehitajate tee 152 uus koerte jalutusväljak,“ tutvustas linnaosavanem tulevikuplaane.

„Kultuuri valdkonnas on olulisteks teemadeks loomaaeda tiigrioru ning projekti „Pilvemets“ rajamine. Teedest ja tänavatest rekonstrueeritakse Rannamõisa tee Tiskre teeni ning paigaldatakse fooriobjektid Akadeemia tee ja Järveotsa tee ristmikule,“ jätkas Hanimägi ning lisas, et loomulikult jätkatakse ka kvartalisiseste teede ja tänavate remonttöödega.

Haabersti linnaosakogu kooskõlastas Tallinna Linnavolikogu määruse eelnõu „Tallinna eelarvestrateegia aastateks 2021-2024“. Eelarvestrateegia on Tallinna linna finantsplaan aastani 2024, mis on aluseks linna arengu suunamisel ja linna eelarvete koostamisel, arvestades jätkusuutlikkust ja vastavust linna finantsvõimalustele. Eelarvestrateegia suurima osakaaluga valdkonnad on haridus, ühistransport, teede ja tänavate korrashoid, sotsiaalhoolekanne ja heakord.

Head Uudised GoodNews