1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Haridusinnovatsiooni talgutel hakatakse uusi digilahendusi otsima
Haridusinnovatsiooni talgutel hakatakse uusi digilahendusi otsima

Haridusinnovatsiooni talgutel hakatakse uusi digilahendusi otsima

Haridusinnovatsiooni ettevõtteid esindav EdTech Estonia korraldab 15.-17 oktoobril 48-tunnised arendustalgud ehk häkatoni, mille eesmärk on innustada tulevikuhariduse kujundajaid lennukalt mõtlema ja haridusvaldkonna iduettevõtlust edendada.

Haridus- ja teadusminister Liina Kersna sõnul on Eestil mitu eeldust olla maailmas haridusinnovatsioonis eesrinnas. “Me oleme maailmas tuntud eelkõige kahel teemal: tugev haridussüsteem, mida kinnitavad kõrged tulemused PISA uuringus ja paindlik e-riik. Need kaks tugevust kokku pannes saame muuta kvaliteetse hariduse kättesaadavust maailmas ja ühtlasi õpiradu individuaalsemaks,” rääkis minister Kersna.

Senine koostöö EdTech Estonia, Startup Estonia ning haridus- ja noorteameti vahel on loonud korraldajate sõnul pinnase haridustehnoloogiliste lahenduste edendamiseks ja eelduse, et ainuüksi selle sektori ekspordikäive võib aastaks 2030 kasvada 1 miljardi euroni. Korraldatava häkatoni eesmärk on töötada 48 tunni jooksul meeskondlikult välja ja katsetada uudseid lahendusi, mis parandavad hariduse kättesaadavust ja pakuvad lahendusi olemasolevatele probleemidele. Parimate ideede teostumiseks on loodud mentorlusprogramm.

“Häkatoni juurde kuuluv mentorlusprogramm vältab kolm kuud ja on mõeldud parimatele tiimidele oma ideede arendusega intensiivselt edasiliikumiseks. Mentorite hulka kuuluvad teiste seas näiteks ingelinvestorid Jaanika Merilo, Märt Lume ja paljud teised,” sõnas häkatoni peakorraldaja ja EdTech Estonia juhatuse liige Maria Rahamägi.

Eesti Energia juhatuse esimees Hando Sutter leidis, et tööturg ja ootused töötajale on muutumas. “Seetõttu ootavad tööandjad inimesi, kes on probleemilahendajad, julged ja loovad mõtlejad, kuid kel on samal ajal  tugev põhi reaalainetes. Õpetajate rolli tänaste noorte ja tulevastel tööturule sisenejate toimetulekus on raske alahinnata. Kui soovime noortes tekitada huvi näiteks füüsika vastu, tuleb seda teha põhikooli esimestest aastatest,” rääkis Sutter.

Seekordne haridustehnoloogia häkaton toimub online-sündmusena ja on suunatud osalejatele nii Eestist kui lähiriikidest. Sündmus leiab aset inglise keeles, kuid valdav enamus mentoritest juhendab tiime ka eesti keeles. Osalema oodatakse kõiki iduettevõtluse ja haridustehnoloogia fänne, kes end hariduse uuendamise ja edendamisega alles siduda soovivad või on juba pikemalt selles vallas tegutsenud.

EdTech Estonia on Eesti haridustehnoloogia ettevõtete katuseorganisatsioon, mis koondab 34 erinevat hariduse edendamise ettevõtet. Häkatoni toimumist toetavad ja auhinna fondi suuruses 11 500 eurot on välja pannud Haridus- ja Noorteamet (Harno), Tallinna Haridusamet ning eraettevõtted.

Täiendavat teavet ja registreerimisinfot saab leida SIIN.

Head Uudised GoodNews