1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Harku metsa nimetule järvele otsitakse ametlikku nime
Harku metsa nimetule järvele otsitakse ametlikku nime

Harku metsa nimetule järvele otsitakse ametlikku nime

Tallinnas on mõned järved, mis on kantud veekogude registrisse, kuid millel pole nime. Üks neist on ka Harku metsa kaitsealal olev nn rõngasjärv, millele Nõmme linnaosa valitsus ootab ametliku nime määramiseks elanike ettepanekuid. Laekunud ettepanekud edastatakse linna nimekomisjonile kaalumiseks.

Nõmme linnaosa vanem Karmo Kuri rääkis, et Harku rabamets on inimeste seas populaarne vaba aja veetmise koht ning sealsele rõngasjärvele on aegade jooksul pandud igasugu nimesid. „Seetõttu soovime Tallinna nimekomisjonile ettepanekute esitamiseks kaasata ka kohalikku kogukonda, et nimetu järv sobiva ametliku nime saaks. Elanike ettepanekuid ootame kuni jaanuari lõpuni,“ lausus linnaosavanem.

Nõmme-Harku Rõngasjärv. Nõmme Linnaosa Valitsus

Ka Tallinna keskkonna- ja kommunaalameti looduskaitsespetsialist Meelis Uustal märkis, et vaatamata erinevatele nimedele, millega järve kutsutakse, puudub sel veekogul praeguseni ametlik nimi ja keskkonnaregistris on see tähistatud kui nimetu järv nr VEE2005710.

Harku metsa kaitsealal asuv tehisjärv asub Nõmme linnaosa ja Harku valla piiril. Järve veepeegli pindala on 1,3 ha ja selle keskel oleva saare pindala 0,6 ha. Täpsema asukoha leiab SIIT!

Nime ettepanekuid oodatakse kuni 31. jaanuarini Nõmme linnaosa valitsuse Facebooki lehele SIIT! või e-postile nomme@tallinnlv.ee.

Head Uudised GoodNews