1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Hea Sõna auhinna saab loodusajakirjanik ja kirjanik Kristel Vilbaste
Hea Sõna auhinna saab loodusajakirjanik ja kirjanik Kristel Vilbaste

Hea Sõna auhinna saab loodusajakirjanik ja kirjanik Kristel Vilbaste

Eesti Naistoimetajate ühendus annab Hea Sõna auhinda välja juba 15. korda, tänavu saab selle tuntud looduslugude ja -raamatute autor Kristel Vilbaste. Kristel on käinud oma vanaisa, legendaarse loodusteadlase Gustav Vilbaste jälgedes, kelle nimelise pingi juures Kadrioru ülemises lilleaias toimubki auhinna üleandmine pööripäeval, 22. septembril kell 15. Auhinnaks on Leonhard Lapini teos „Hea Sõna“.

Eesti Naistoimetaja ühenduse Hea Sõna auhinnaga tunnustatakse nii sisult kui vormilt hea, täpse ja südamesttuleva sõnaga silma paistnud ajakirjanikku. Tartu Ülikooli bioloogi-geneetiku haridusega Kristel Vilbaste on kolmkümmend aastat olnud väga viljakas ja professionaalne ajakirjanik, teinud kaastööd Eesti suurematele päevalehtedele ja ajakirjadele, võtnud sõna raadios ja teles, kirjutanud stsenaariume, kirjutanud, koostanud ja toimetanud üle viieteistkümne peamiselt loodusteemalise raamatu, sealhulgas “Armastusega loodusest“, „Eesti allikad“, „Jõhvikas“, “Looduskirju“, lasteraamatud „Metsa rüpes“ ja „Sipelgahapu“ ning koos Ain Raaliga kolmeosalise “Eesti ravimtaimed“, valmimas on käsikiri maarohtudest. Lisaks on ta tegev mitmes Eesti ja rahvusvahelises keskkonnaorganisatsioonis. Kindlasti on ta silma paistnud ka oma aktiivsete ja julgete sõnavõttudega sotsiaalmeedias.

Ma pean oma eluülesandeks võtta alati sõna looduse kaitsel. Vahel on need sõnavõtud üliemotsionaalsed, aga loodus ongi nii eriline ja ma tunnen, et need sõnad ei tule minult endalt, vaid puudelt, metsalt, huntidelt ja kotkastelt, kõigilt, kes vajavad abi ja kaitset inimeste rahaahnuse eest. Ma olen ainult sõnumitooja,“ ütleb Kristel Vilbaste.

Hea Sõna auhinna varasemad laureaadid on Margit Kilumets, Madis Jürgen, Hille Karm, Margus Saar, Jelena Skulskaja, Kaja Kärner, Tiina Jaakson, Gaute Kivistik, Piret Kriivan, Toivo Tänavsuu, Rainer Kerge, Rain Kooli, Joonas Hellerma ja Eve Rohtla.

Head Uudised GoodNews