1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Kirjandus
  4. HEA SÕNA I Lions Club Kristiine eestvedamisel avati teine tänavaraamatukogu
HEA SÕNA I Lions Club Kristiine eestvedamisel avati teine tänavaraamatukogu

HEA SÕNA I Lions Club Kristiine eestvedamisel avati teine tänavaraamatukogu

Lions Club Kristiine eestvedamisel avati tänavaraamatukogu Vaarika tänaval.

„Kristiine on ainuke linnaosa Tallinnas, kus ei ole veel oma raamatukogu. Kuni jõuame ükskord Kullo keskuse uue majani, kus lisaks huvikoolile hakkab tööle Tallinna Keskraamatukogu Kristiine filiaal, siis seni on meil hea meel rõõmustada kõiki lugemishuvilisi tänavaraamatukogudega,“ rääkis Kristiine linnaosa vanem Jaanus Riibe.

Esimene neist avati pea aasta tagasi Löwenruh’ pargis, kus nüüd käib aktiivne raamatute ja ajakirjade laenutamine.

„Kui kohaliku Lionsi klubi liikmed tänavaraamatukogu ideega meie juurde tulid, siis olime kohe rõõmuga nõus uut lahedat algatust proovima. Eks me olime alguses veidi murelikud võimalike vandaalitsejate pärast, kuid nüüd on see raamatukapp seal Löwenruh’s pea aasta aega olnud ja inimesed hea meelega laenutavad ja vahetavad raamatuid. Probleeme ei ole olnud, mis andiski julgust selle projektiga edasi minna. Me teame, et tänava raamatuvahetuspunktid koguvad üha enam populaarsust kõikjal maailmas. Nüüd on rohkem ka põhjuseid elanikel minna avastama miljööväärtuslikku Lille asumit,“ lausus Riibe.

MTÜ Lille Asumiseltsi esinaine Karin Sillamaa lisas, et Lille asumisse sobib see raamatukapp väga hästi: „Lille asumis on elanud läbi aegade palju armastatud kultuuritegelasi, teiste hulgas kirjanikud Mart Raud ja Albert Kivikas. Tänavaraamatukogu andis meile hea tõuke seda teemat edasi uurida ja uuel aastal erinevaid kirjandusteemalisi üritusi korraldada. Oleme juba jõudnud võtta ühendust Tallinna Kirjanduskeskusega ja püüame koostöös jõuda selleni, et viia meie asumi kirjandus ja kultuurilugu nii kohalike elanikeni kui ka kõikide tallinlasteni ja inimesteni kaugemaltki.“

Lions Club Kristiine ideed paigaldada igasse asumisse raamatkapp toetasid ka linnaosa elanikud, kui linnaosavalitsus sotsiaalmeedias elanike arvamust küsis. Inimeste toetus ja head sõnad annavad indu selles suunas edasi tegutseda. „Hea meel on selle üle, kui toome seeläbi raamatute juurde inimesi, kes võib-olla ei tule selle peale, et raamat on parim meelelahutus,“ selgitas tänavaraamatukogu ideed LC Tallinn Kristiine esindaja Arne Sõna.

Head Uudised GoodNews