1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Hea teada! Esmaspäevast muutub rongide sõiduplaan
Hea teada! Esmaspäevast muutub rongide sõiduplaan

Hea teada! Esmaspäevast muutub rongide sõiduplaan

24. aprillist muutub Elroni rongide sõiduplaan. Remonttöödest tingitud ajutised muudatused puudutavad peamiselt Edelasuuna ronge, Läänesuunal hakkavad rongid sõitma kiiremini.

„Edelaraudtee liiklusjuhtimissüsteemi tööde tõttu muutub esmaspäevast kõigi Rapla, Türi ja Viljandi rongide sõiduplaan. Kuna töid tehakse erinevates jaamades nädalaste perioodide kaupa, tuleb Edelasuunal muudatusi ka järgnevatel nädalatel, millest anname täpsemalt teada edaspidi,“ sõnas Elroni müügijuht Ronnie Kongo. Lisaks muutuvatele kellaaegadele on rongide sõiduaeg Tallinn ja Kohila vahel senisest mõnevõrra pikem. „Mõistame, et Edelaraudtee tehtavad tööd põhjustavad meie reisijatele ebamugavusi. Püüame raudtee vähenevast läbilaskevõimest hoolimata hoida enamiku rongidest käigus ning väljumisajad võimalikult reisijasõbralikud, kuid arusaadavalt on meie valikud praegu äärmiselt piiratud.“

Paldiskisse saab alates esmaspäevast vähem kui tunniga

Tuleval nädalal muutub ka Läänesuuna liiklusgraafik. Ronnie Kongo sõnul ei ole nii head sõiduplaani Tallinnast Keila suunas kunagi varem olnud: „Eesti Raudtee lõpetab Läänesuuna liiklusjuhtimissüsteemi tööd ja tänu sellele saavad rongid hakata taas kiiremini sõitma. Paldiskisse jõuab vähem kui tunniga ning Turbasse läheb vaid mõni minut kauem. Nüüd on selgelt näha ka teise tee ehitamisest saadav kasu – hommikusel tipptunnil saame pakkuda tihedamat liiklust ning rongid sõidavad Tallinna suunas iga 15 minuti järel. Samuti on meil nüüd võimalik kogu päeva jooksul pakkuda ühtlasemaid intervalle. See tähendab, et sõiduplaanis ei ole enam suuremaid vahesid, Tallinna ja Keila vahel sõidavad rongid ka keskpäeval ja nädalavahetusel iga 30 minuti järel.“

Lisaks Edela- ja Läänesuunale muutub ka ühe Narva ja ühe Tartu rongi väljumisaeg Tallinnast.

Elron palub sõitjatel uued väljumisajad üle vaadata, mis on leitavad nii Elroni kodulehelt kui ka ooteplatvormidelt. Tasuta rongiinfot jagab ööpäevaringne kliendiinfo telefon +372 616 0245.

  • Eesti Liinirongid AS on kaubamärgi Elron all tegutsev riigile kuuluv ettevõte, mis pakub rongidega turvalist, usaldusväärset, kiiret, keskkonnasõbralikku ja kliendikeskset reisiteenust kõigil Eesti rongiliinidel.
Head Uudised GoodNews