1. Avaleht
  2. Loomad
  3. Heakorrakuul saab oma lemmikuid soodushinnaga kiibistada
Heakorrakuul saab oma lemmikuid soodushinnaga kiibistada

Heakorrakuul saab oma lemmikuid soodushinnaga kiibistada

kass2017. aasta kevadise Heakorrakuu rannatalgutel saab alguse koerte ja kasside soodushinnaga kiipimiskampaania. Tallinna Keskonnamet viib koostöös Varjupaikade MTÜ-ga läbi 10 kiipimisaktsiooni üle linna.

Igas linnaosas viiakse läbi vähemalt üks kiipimisaktsioon:

  • 29. aprillil Stroomi rannatalgutel kell 11-15 (Supelranna bussipeatuse juures, Pelguranna 53 vastas);
  • 6. mail Kristiine heakorratalgutel Löwenruh pargis kell 12-16 (Kullo parklas, Mustamäe tee 59);
  • 6. mail Põhja-Tallinnas Paljassaare loomade varjupaiga heakorratalgutel kell 11-15 (Paljassaare tee 85);
  • 7. mail Lasnamäel Pae promenaadil kell 11-15 (Pae 78 asuva Maxima vastas haljasalal);
  • 13. mail Mustamäel Heakorrakuu lõpuürituse raames Lehola bussipeatuse taga kell 11-15 (E.Vilde tee 70 maja taga haljasalal);
  • 20. mail Haabersti Kevadlaadal Õismäe tiigi pargi koerte jalutusväljakul kell 11-15 (Õismäe tee 22 taga);
  • 21. mail Kesklinnas Torupilli Selveri parklas kell 11-15 (Vesivärava 37);
  • 27. mail Pirita Spordikeskuse vastas Rummu tee äärse kergliiklustee parklas kell 11-15 (Rummu tee 7b vastas);
  • 28. mail Nõmme Kevade raames Nõmme turu parklas kell 11-15 (Turu plats 6);
  • 4. juunil Männikul Nõmme Sotsiaalmaja hoovis kell 11-15 (Pihlaka 12).

Hind Tallinnas registreeritud loomaomanikele vaid 5 eurot, teistele 10 eurot. Arveldamine ainult sularahas! Kohapeal ka kiibi registreerimine. Kaasa looma pass (saab ka kohapealt) ja omaniku dokument. Koerad tuua kiipima jalutusrihma otsas ja vajadusel suukorviga ning kassid põgenemiskindlas transpordivahendis (puur või kott). Ilma rihmata põues toodud loomi ei teenindata! Kiipimiskampaania viivad läbi Varjupaikade MTÜ ja Tallinna Keskkonnaamet.

Kõik Tallinnas peetavad koerad ja kassid tuleb lasta veterinaaril mikrokiibiga märgistada! Kõik kiibid tuleb registreerida Tallinna Lemmikloomaregistrisse portaali taotlen.tallinn.ee või www.llr.ee/E-teenindus kaudu. Kõik loomaomanikud võiksid kontrollida, kas nende loom on registreeritud või mitte! Selleks tuleb kiibi number sisestada päringusse: www.llr.ee/Looma-otsing. Tõuloomade aretajad ei registreeri kutsikate ja kassipoegade kiipe omavalitsuste lemmikloomaregistritesse, seda peab tegema looma omanik! Vastasel korral ei ole kiibist mingit kasu, kuna looma pole võimalik seostada looma omanikuga. Kiip ise ei kanna mingeid andmeid peale kiibinumbri.

Leitud looma kiipi kontrollib juba leidmiskohal Tallinna loomade varjupaiga töötaja ning kui kiip on registreeritud, võetakse loomaomanikuga ühendust leidmiskohal. Seetõttu ei viidagi paljusid kiibitud ja registreeritud loomi Paljassaare varjupaika, vaid antakse omanikule üle leidmiskohal. Kui kiip või registreering puudub, viiakse loom uude Tallinna varjupaika aadressil Paljassaare tee 85.

Head Uudised GoodNews