1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Heakorrakuul toimus pealinnas ligi 50 talgut
Heakorrakuul toimus pealinnas ligi 50 talgut

Heakorrakuul toimus pealinnas ligi 50 talgut

Foto: Pixabay.com

Tallinna kevadise heakorrakuu jooksul toimus pealinnas kokku ligi 50 talgut. Kohalike inimeste algatusel ning linnaosavalitsuste abiga tehti heakorratöid, korrastati mälestisi ja terviseradu, mitmel pool koristati ka prügi.

Tallinna heakorrakuu lõpetamisel Politseiaias tunnustati linna tublimaid talgulisi. Iga linnaosa esitas väljapaistvamad talgulised, keda tänati  tänukirja ning sümboolsete meenetega: Tõnis Bramanis, Merle Tõnspoeg, Lembe Levo , Randel-Won Nava, Kristiina Jürman, MTÜ Nõmme Vanameeste Klubi, Karin Veskioja, Merlin Kivisalu, Tallinna Skautide lipkond „Siil“, Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku Lasnamäe kogudus (EELK Lasnamäe), MTÜ Eesti Juudi Kogukond, Luite Selts.

Kohalike inimeste algatusel ning linnaosavalitsuste abiga tehti heakorratöid, korrastati mälestisi ja terviseradu.

Abilinnapea Züleyxa Izmailova tänab kõiki, kes võtsid vaevaks heakorrakuu raames mõnedel talgutel osaleda või iseseisvalt oma kodulinna korrastasid: „Väga lahe, et nii paljud talgulised kohale tulid ja kaasa aitasid! Motiveeritud ja heade inimestega koos tegutsemine on minu jaoks inspireeriv ja oluline, tuletab meelde, et väga paljud õnneks hoolivad on ümbrusest.“

Eesti kõige suuremad talgud, mis olid pühendatud Eesti Vabariigi 100. aastapäevale, toimusid heakorrakuu raames Stroomi rannas. Rannatalgutel „Puhas rand“ ja Euroopa Komisjoni Kesk-Läänemere programmi projekti BLASTIC teavitusüritusel osales ligi 500 inimest. Koristati ära ligi 20 tonni prügi.

Head Uudised GoodNews