1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Hiiumaal algab XI koguperefestival Sõru Jazz
Hiiumaal algab XI koguperefestival Sõru Jazz

Hiiumaal algab XI koguperefestival Sõru Jazz

Foto: Rene Jakobson

Üheteistkümnendat korda toimuv igasuvine festival Sõru Jazz keskendub Eesti muusikutele ning toob algaval nädalavahetusel Hiiumaale suurimad jazzisõbrad.

„Sõru Jazzist on kujunenud Eesti jazzmuusikutele ja –muusika austajatele iga-aastane oodatud kokkusaamine – lisaks kontserdielamuste saamisele tullakse siia omavahel suhtlema ja nautima seda erilist õhustikku, mis Hiiumaal tekib,“ rääkis Sõru Jazzi korraldaja Guido Kangur. „Eesti jazzil läheb väga hästi, järjest rohkem meie artiste on kanda kinnitamas rahvusvahelisel areenil. Seda enam teeb suurt rõõmu, et üheks juunikuu nädalalõpuks tahetakse tulla kodusele Hiiumaale.“

Tänavusel Sõru Jazzi festivalil esinevad Weekend Guitar Trio, Kadri Voorand, Raivo Tafenau, Peedu Kass, Olav Ehala, Nele-Liis Vaiksoo, Maria Faust, Erki Pärnoja, Hedvig Hanson, Tõnu Naissoo, Andre Maaker, Kirke Karja, Elletuse, jpt. Festivaliõhtuid viivad läbi Siim Aimla, Jaak Sooäär ja Tanel Ruben.

„Neli päeva kestval festivalil saab näha väga eripalgelisi artiste ja kollektiive ning kuulata muusikat mahedast jazzist bluusi ja rokini,“ rääkis Guido Kangur. „Sel aastal toimub esmakordselt pühapäevahommikune jazzikool, kus õpetajateks on Siim Aimla ja vennad Remmelid. Osalejatele saab selgeks, kust jazzmuusika pärineb, millised on jazzis erinevad stiilid, mis on soolo ning millal plaksutada. Kuulatakse muusikat ja jutustatakse jazziteemadel ning osalejad saavad ka ise pillimängu proovida – usun, et see on ühtviisi põnev ja arendav nii noortele kui ka vanematele muusikasõpradele. Lisaks muusikale pakub loodushuvilistele varahommikunautijatele linnulaulumatka RMK.“

Neli päeva kestval festivalil saab näha väga eripalgelisi artiste ja kollektiive ning kuulata muusikat mahedast jazzist bluusi ja rokini.

Festival teeb kummarduse nii Etta James’ile Kristi Raiase esituses kui Jimi Hendrixile nende juubeliaastal. Neljapäeval astub üles Monday Quartet, kelle kõlapilti on mõjutanud Emil Laansoo ansambel, Kalju Terasmaa mahe vibrafonikõla ja kenad lauluviisid kaunite tekstidega. Reede õhtul saab kuulata isa ja poja duot – Ramuel ja Raivo Tafenaud. Legendaarne džässorkester “Mickey’s” toob Sõrule kuldajastu hõngu. Mitmete auhindadega pärjatud Kira Skov ja Maria Fausti kontsert “In the Beginning” toimub Emmaste kirikus.

Festival Sõru Jazz toimub 14.-18. juunil Hiiumaal.

Loe lisaks SIIT!

Head Uudised GoodNews