1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. HITSA ja LHV Pank premeerivad parimaid IT tudengite lõputöid
HITSA ja LHV Pank premeerivad parimaid IT tudengite lõputöid

HITSA ja LHV Pank premeerivad parimaid IT tudengite lõputöid

Foto: Margus Johanson
Foto: Margus Johanson

Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutus (HITSA) kuulutab välja konkursi LHV Panga stipendiumile, millega tunnustatakse IKT-alaseid lõputöid, mis panustavad Eesti majandus- või finantssektori arengusse. Stipendiumifond on 4500 eurot.

LHV Panga stipendium ärgitab IKT tudengeid kasutama oma teadmisi ja praktilisi oskusi finants- või mõnes muus majandussektoris. „LHV stipendiumiga soovime ühelt poolt populariseerida info- ja kommunikatsioonitehnoloogia valdkonna õpinguid ja teisalt motiveerida IT tudengeid mõtlema selle rakendamisele laiemalt,” sõnas LHV panga IT-arenduse juht Rainer Tikk. „Näeme tehnoloogiates võimalust asju paremini teha. Suur osa tänapäeva pangandusest toimub IT vahendusel ning uuenduslike, mugavust lisavate pangateenuste arendamisel on alati just infotehnoloogial väga suur roll. Eelmise aasta konkurss näitas, et huvipakkuvaid teemasid leidub ja ka tudengid võtavad oma tööd tõsiselt.“

2015/2016. õppeaastal antakse välja kaks stipendiumi. Rakenduskõrghariduse ja bakalaureusetöö kategoorias premeeritakse üht tudengit 1500-eurose stipendiumiga ning magistritöö kategoorias antakse välja 3000-eurone stipendium. Stipendiumile saavad kandideerida kõik HITSA poolt aktsepteeritud IKT õppekavasid lõpetavad tudengid (õppekavasid vaata siit), kes on kaitsnud oma lõputöö 2015/2016. õppeaastal hindele neli või viis.

Taotluste esitamise tähtaeg on 16. juuni 2016, taotlus tuleb esitada HITSA konkursiveebi. Lisainfo stipendiumi taotlemise kohta leiab HITSA kodulehelt.

Eelmisel aastal premeeriti LHV Panga stipendiumiga IT Kolledži lõputööd, millega arendati arvelt makseandmeid leidvat makserakendust, ning Tartu Ülikooli magistritööd, mis pakkus välja uue kontaktivaba lähivälja tehnoloogia (NFC) autentimise ja signeerimise lahenduse läbi Google Cloud Messaging teenuse ja NFC Java Card’i.

LHV panga stipendiumit rahastab LHV Pank, stipendiumi määramist koordineerib Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutus.

Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutuse (HITSA) eesmärgiks on IT-hariduse toetamine ja tänapäevase tehnoloogia juurutamine kõikide tasemete haridusasutustes, nende varustamine moodsate infosüsteemidega, ning kõrge kvalifikatsiooniga IKT-spetsialistide ettevalmistamise tagamine.

Head Uudised GoodNews