1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Film
  4. HÖFF avas tänasest eksklusiivse bussikino
HÖFF avas tänasest eksklusiivse bussikino

HÖFF avas tänasest eksklusiivse bussikino

LuxExpressi bussid
Foto: LuxExpress

Esimest korda saab Lux Expressi bussides vaadata Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festivali kavva kuuluvaid värskeid lühifilme. Eksklusiivne võimalus avaneb alates tänasest, kui festivali alguseni jääb nädal aega.

„See on harukordne võimalus näha paralleelselt festivaliga viimase aja kõige silmapaistvamaid lühikesi fantaasia-, ulme- ja õudusfilme,” ütles HÕFFi tegevjuht Martin Ruus.

Hoolikalt valitud filmid on nähtavad kõigis Lux Expressi bussides, mis on varustatud personaalsete puutetundliku ekraaniga meelelahutuskeskustega.

Ekraanile jõuavad Chris McInroy „Me kutsusime välja deemoni” (USA), Timothy Ryan Driscolli „Sügelus” (USA), Victor Ridaura „Inimeste koidik” (USA), Joan Cobose „Roake” (Suurbritannia), Paul Taylori „Sinine uks” (Suurbritannia) ja Nicola Piovesani „Küberkaheksajalgade rünnak” (Eesti).

“Küberkaheksajalgade rünnak”

Kõik valikusse kuuluvad filmid on pärit HÕFFi programmist „Väikesed luupainajad”, kust leiab viimase aja kõige huvitavamaid žanrinäiteid kogu maailmast. „Need on filmid, mis hirmutavad, naerutavad ja panevad mõtlema,” on kinnitanud programmi kuraatorid Ra Ragnar Novod ja Henryk Johan Novod.

Filme saab Lux Expressi bussides vaadata kuni 29. aprillini, kui festival Haapsalus lõpeb.

Lux Expressi meelelahutuskeskuste populaarsus on reisijate seas järjest kasvanud ning ainuüksi ühe päeva jooksul vaadatakse keskmiselt 12 000 tundi filme. Aasta jooksul veedavad reisijad bussiekraanide ees ligi viis miljonit tundi. Ekraanid on kasutuses keskmiselt 70% sõiduajast.

HÕFFi koostööpartner Lux Express on rahvusvahelise haardega Eesti bussiettevõte, mis pakub reisijatele mugavaimat bussisõitu kogu regioonis.

Head Uudised GoodNews