1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. HOIAME ÄRA VIIRUSE LEVIKU I Põhja-Tallinn palub KÜ-del sulgeda nendele kuuluvad mänguplatsid
HOIAME ÄRA VIIRUSE LEVIKU I Põhja-Tallinn palub KÜ-del sulgeda nendele kuuluvad mänguplatsid

HOIAME ÄRA VIIRUSE LEVIKU I Põhja-Tallinn palub KÜ-del sulgeda nendele kuuluvad mänguplatsid

Põhja-Tallinna valitsus pöördus linnaosa korteriühistute poole palvega sulgeda lisaks avalikele mänguväljakutele ja KÜde maa-alal asuvaid mänguplatsid.

„Oleme saanud eile mitmeid signaale, et kortermajade hoovides asuvate mänguplatside kasutamine jätkub. Seetõttu pöördusime kõigi Põhja-Tallinna korteriühistute poole tungiva palvega mänguväljakute kasutamine viivitamatult piirata – näiteks ohutuslindi ja vastava sildiga. See on vajalik meie kõigi jaoks, et hoida ära viiruse laiemat levikut,“lausus Põhja-Tallinna vanem Peeter Järvelaid.

Linnaosavanema sõnul on praegu piirangute rakendamine vältimatu ja nende karmistamine sõltub sealhulgas ka sellest, kui mõistlikult inimesed käituvad.

„On ju teada, et viirus kandub edasi ka erinevate pindade kaudu, rääkimata sellest, et lapsed mängivad peadpidi koos. Kuid peale linna otsust, sulgeda mängu-, treening- ja koerteplatsid, oleme saanud üsna palju ka negatiivset tagasisidet, millest võib järjeldada, et mitte kõik ei mõista praegu olukorra tõsidust. Eile rebiti korraks maha ka ohutuslint Stroomi rannas asuva piraadilaeva ümbert, kuid tublid MuPo ametnikud panid lindi kohe tagasi,“ ütles Järvelaid.

Järelevalvet mängu- ja spordiväljakute kasutamiskeelu üle teostavad linnaosavalitsuse ja munitsipaalpolitsei ametnikud, kellel on vajadusel õigus rakendada korrakaitseseaduse § 28 lõigetes 1–3 nimetatud haldussunnivahendit.

Head Uudised GoodNews