1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. HOIAME LOOMI! Eesti astus ajaloolise sammu karusloomafarmide keelustamise suunas
HOIAME LOOMI! Eesti astus ajaloolise sammu karusloomafarmide keelustamise suunas

HOIAME LOOMI! Eesti astus ajaloolise sammu karusloomafarmide keelustamise suunas

Täna astus Eesti olulise sammu karusloomafarmide keelustamise suunas, kui loomakaitse- ja looduskaitseseaduse muutmise seaduse eelnõu läbis Riigikogus esimese lugemise.

Loomuse juhatuse liikme Regly Johansoni sõnul on ajaloolise ja erakordse otsusega, sest kunagi varem pole karusloomafarmide keelustamise eelnõuga nii kaugele jõutud. “Oleme väga õnnelikud, et Riigikogu liikmed tegid loomasõbraliku otsuse ning ei lükanud eelnõu tagasi. Loodame, et eelnõu vormub ka seaduseks ning anname endast kõik, et meie suur unistus saaks tõeks, sest karusloomafarmidel pole Eestis kohta,” lisas ta.

Varem on karusloomafarmide keelustamise eelnõu olnud Riigikogus kahel korral – 2017. ja 2019. aastal. Mõlemal korral lükati eelnõu tagasi, eelmise aasta jaanuaris jäi puudu vaid kolm häält, et eelnõu oleks läbinud esimese lugemise.

Kui 2016. aasta lõpus ei pooldanud 69% Eesti elanikkonnast rebaste ja naaritsate kasvatamist ja hukkamist farmides karusnaha saamise eesmärgil, siis värske uuringu kohaselt on toetus karusloomafarmide keelustamisele tõusnud 75%-ni.

Paljud Euroopa riigid on karusloomafarmid juba keelanud. Viimati võttis otsuse vastu Prantsusmaa. Eile astus sammu lähemale ka Poola, kui senat hääletas karusloomafarmide keelustamise eelnõu poolt ning nüüd peab seim muudatusettepanekud heaks kiitma.

Head Uudised GoodNews