1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Homme algab Tallinna raamatumess
Homme algab Tallinna raamatumess

Homme algab Tallinna raamatumess

Tarkus2Rahvusraamatukogus toimub 9.–11. aprillini Tallinna raamatumess, kust saab soetada soodsa hinnaga raamatuid ja osa võtta ligi 30 üritusest.

„Tallinna raamatumessist on mõne aastaga kujunenud kindel kevadine kirjandusüritus, kuhu on põhjust tulla igal raamatusõbral,“ märgib Eesti Kirjastuste Liidu juht Kaidi Urmet.

Rahvusraamatukogu fuajees pakuvad hea hinnaga raamatuid üle 30 Eesti kirjastuse. Lisaks raamatumüügile toimub messil kaks rahvusvahelist seminari, esitletakse uusi raamatuid, kohtutakse autoritega ja korraldatakse töötubasid. Messi avab Põhja- ja Baltimaade kirjandusfoorum, mis kannab tänavu alapealkirja „Nordic Noir“. Luubi alla võetakse Põhjamaade kvaliteetne kriminaalkirjandus. Peale sealsete kirjanike astuvad Eestist üles Indrek Hargla, Ott Sandrak, Mika Keränen ning Jaan Martinson. Päeva lõpetab Rootsi dokumentaalfilm, milles meiegi teleekraanilt tuntud näitlejad (Sofia Helin ja Kim Bodnia – „Sild” ja Steven Van Zandt – „Lilyhammer“) räägivad oma tegelaskujudest ning avatakse Skandinaavia roimalugude võidukäigu tagamaid.

Rahvusvahelisele tüpograafiaseminarile KIRJAK 3 on oodatud kõik, kes tunnevad huvi teksti kujunduse ja küljenduse vastu. Rikkalikus programmis on loenguid pakenditekstidest sildimaalimise ja kriiditahvli kalligraafiani. Üles astuvad oma ala tipud Soomest, Rootsist, Venemaalt, Lätist, Leedust ja Eestist.

Iga päev toimuvad raamatuesitlused ja kohtumised autoritega (Mari Saat, Laine Randjärv, Jaak Prozes, Andrus Kivirähk, Peeter Järvelaid, Tiit Kuningas, Lia Virkus jt.).

Messi põnevates töötubades on muu hulgas võimalik õppida, kuidas vabastada loovust, missugused on kirjutamist hõlbustavad võtted, kuidas valmistada eksliibriseid ja mil moel arendada lapses huvi raamatute vastu.

Kõigil kolmel päeval jagub tegevust ka lastele. Tehakse sõnarongi, loetakse põnevaid jutte ja meisterdatakse. Lapsed saavad proovile panna oma detektiivivõimed. Toimub laste loovkirjutamise õpituba Kätlin Vainolaga. Laupäeval saab teoks Eesti Lastekirjanduse Keskuse korraldatava üle-eestilise 3.–4. klassi õpilaste kirjandusmängu finaal.

Esmakordselt on raamatumessil kavas venekeelsed üritused. Ilona Kivirähk vestleb kirjaniku ja ajakirja Prostokvašino toimetaja Sergei Siliniga ning juttu tuleb ka uuemast eesti kirjandusest vene keeles. Vene lapsed saavad oma emakeeles vestelda kirjanik Andrus Kivirähkiga, loetakse muinaslugusid ning toimub loominguline töötuba.

Mess on avatud Eesti Rahvusraamatukogus 9. ja 10. aprillil kella 10–20 ning 11. aprillil kella 10–17.

Head Uudised GoodNews