1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Homme avatakse Rahvakultuuri Keskuse koolitusmaja Viljandis
Homme avatakse Rahvakultuuri Keskuse koolitusmaja Viljandis

Homme avatakse Rahvakultuuri Keskuse koolitusmaja Viljandis

21. oktoobril avatakse Viljandis Rahvakultuuri Keskuse kahekorruseline koolitusmaja ning tähistatakse valdkonna tugistruktuurina tegutsemise 25. aastat.

„Rahvakultuuri Keskus kolis eelmise aasta lõpus Viljandisse ning 3. jaanuaril avasime büroohoone. Nüüd saame öelda, et oleme lõplikult kohal! Uus koolitusmaja paneb südame rõõmust hõiskama, sest vajasime neid ruume hädasti. Praktika näitab, et meie pakutud koolitused on populaarsed ning maja valmimine annab senisest suuremaid võimalusi koolitustel ja seminaridel osalemiseks Lõuna-Eesti piirkonna inimestele. Kuna, aga koolitustegevus on niivõrd horisontaalne teema, siis tegelikku kasu pakume jätkuvalt üle-eestiliselt,“ sõnas Rahvakultuuri Keskuse direktor Kalle Vister.

Lisades, et keskuse sooviks on olla veel tugevam koostööpartner kõigile valdkonnaga seotud asutustele ja inimestele. Valminud koolitusmajas on kaks suuremat saali koos puhkeruumi ja kööginurgaga. I korruse saalist leiab ka valdkondlikku kirjandust, mida huvilised lugeda saavad. Ruumide kujunduses on kasutatud rahvuslikke ning looduslikke mustreid.

Rahvakultuuri Keskus  loodi 1. oktoobril 1994 Eesti Rahvakultuuri Arenduskeskuse ja Kultuuritöötajate Täienduskooli liitmise tulemusena (kuni aastani 2012 kandis nime Rahvakultuuri Arendus- ja Koolituskeskus).

Rahvakultuuri Keskus tegutseb Kultuuriministeeriumi  haldusalas eesti rahvusliku identiteedi säilimise ning elujõulise rahvakultuuriruumi tagamise ja arengu nimel.

Head Uudised GoodNews