1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Homme esineb Paavo Järvi juhatusel äsja prestiižika Gramophone’i auhinnaga pärjatud klaverivirtuoos Kirill Gerstein
Homme esineb Paavo Järvi juhatusel äsja prestiižika Gramophone’i auhinnaga pärjatud klaverivirtuoos Kirill Gerstein

Homme esineb Paavo Järvi juhatusel äsja prestiižika Gramophone’i auhinnaga pärjatud klaverivirtuoos Kirill Gerstein

8. oktoobril seisab ERSO ees dirigendipuldis Paavo Järvi ning soleerib pianist Kirill Gerstein, kes käesoleva aasta sügisel pälvis maineka Gramaphone’i auhinna, mida samanimeline muusikaajakiri väljastab alates 1923. aastast. Klaverikunstnik Kirill Gersteini tunnustati helilooja Thomas Adési klaverikontsertide albumi eest, mille andis välja plaadifirma Deutsche Grammophon.

Gerstein kuulub tänu oma isikupärasele kõlamaailmale ning universaalsele muusikalisele tunnetusele rahvusvaheliselt kõrgelt hinnatud pianistide hulka. Inglismaa nädalaleht The Observer nimetab tema musitseerimist siiraks, intelligentseks ja virtuoosseks. Kirill Gerstein on võitnud esikoha 10. Arthur Rubinsteini konkursil (Tel Aviv, 2001), samuti mitmeid preemiaid Ameerikas, millele on järgnenud koostöö selliste heliloojatega nagu Timo Andres, Chick Corea, Alexander Goehr, Oliver Knussen ja Brad Mehldau. Koostöö New Yorgi, Viini ja Berliini filharmoonikute, Amsterdami Kuningliku Concertgebouw-orkestri jpt, mainekate dirigentide ja heliloojatega on andnud talle ulatusliku repertuaariskaala Bachist Adèsini. Gersteini interpretatsiooni tunnusjoonteks on selgus, intelligentsuse ja virtuoossus, millega alati kaasneb energiline ja fantaasiaküllane muusikaline kohalolek.

Paavo Järvit ja Kirill Gersteini seob 2014. aastal toimunud kontsert Londoni Philharmonia Orchestraga. Paavo Järvi iseloomustab Gersteini kui intelligentse mõttemaailma ning isikupärase interpretatsiooniga muusikut.

8. oktoobri kontserdi kava on pühendatud Tšaikovski muusikale, kelle sünnist möödud käesoleval aastal 180. aastat, solisti esituses kõlab helilooja teine klaverikontsert.

Kontserdi kannavad otse üle ERSO.TV ja Klassikaraadio.

Head Uudised GoodNews