1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Homme on viimane päev õpihuvi laagrite toetuse taotlemiseks
Homme on viimane päev õpihuvi laagrite toetuse taotlemiseks

Homme on viimane päev õpihuvi laagrite toetuse taotlemiseks

Sel reedel, 11. juunil on viimane tähtaeg õpihuvi laagrite toetuse taotlemiseks. Taotlema on oodatud noorsootöö ja huvitegevuse pakkujad, üldharidus- ja kutsekoolid, koolide, huvikoolide ja avatud noortekeskuste pidajad ning ülikoolid. Lisaeelarvega eraldati õpihuvi laagrite toetuseks 6 miljonit eurot.

„Õpihuvi laager on hea võimalus korraldada õpilastele midagi huvitavat, turgutada vaimset tervist ning toetada õppimisrõõmu,“ sõnas asekantsler Kristi Vinter-Nemvalts. „Laagri formaat pakub lõputult võimalusi ja seda on näha ka juba laekunud taotluste põhjal: esindatud on sport, loovus, keskkonnaharidus, tervislikud eluviisid, sotsiaalsete oskuste arendamine ja palju muud,“ lisas ta.

Taotlemine toimub keskkonnas toetused.kul.ee ning viimane taotluste sisestamise päev on reede, 11. juuni.

Toetust saab kasutada kuni 2021. aasta lõpuni, mis tähendab, et laagreid on võimalik korraldada nii suvel kui ka sügis- ja talvevaheajal.

Õpihuvilaagrite sihtrühm on põhikoolis, gümnaasiumis või kutseõppeasutuses õppivad lapsed ja noored. Taotleja saab vabalt valida, milliste pädevuste või ainevaldkondade arendamisega laagris tegeleda. Tähtis on see, et tegevuste kaudu soovitakse toetada laagriliste vaimset tervist, õpihuvi ja motivatsiooni. Oluline on, et laagri ettevalmistamine või läbiviimine toimuks haridus- ja noortevaldkonna koostöös.

Laagri kestvus peab olema kolm kuni viis päeva. Maksimaalne toetuse summa osaleja kohta on 120 eurot ning osalejale peab laager olema tasuta. Tasuta osaluse võimaldamiseks võib kasutada ka muudest allikatest saadud tulu.

Hindamistulemused selguvad pärast taotlusvooru lõppu ja vastused saadakse hiljemalt juuli keskpaigas. Pärast positiivse otsuse saamist saab taotleja laagritoetuse summa kätte hiljemalt 14 päeva jooksul. Tegevusi saab alustada pärast taotluse rahuldamise otsust.

Head Uudised GoodNews