1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Homme tähistatakse Eestis ja kogu Euroopas keeltepäeva
Homme tähistatakse Eestis ja kogu Euroopas keeltepäeva

Homme tähistatakse Eestis ja kogu Euroopas keeltepäeva

Eesti26. septembril tähistataval Euroopa keeltepäeval jagub Eestis keeleteemalisi üritusi ja avastamisrõõmu nii suurtele kui ka väikestele ning juttu tuleb emakeelest, eurokeelest, keeleõppest ja paljust muust.

Eesti keel on tänaseks üle kümne aasta olnud üks Euroopa Liidu ametlikest keeltest. Sel puhul korraldavad Eesti Keelenõukogu ja Euroopa Komisjoni esindus homme Swissotelis seminari “Eesti keel Euroopa koridorides”. Seminaril uuritakse, millised on ametliku keele staatusest tulenevad õigused ja kohustused, ning arutletakse selle üle, kuidas sellega kaasnevaid võimalusi eesti keele arenguks kõige paremini kasutada.

„Euroopa Liidu ametliku keele staatus annab eesti keele sõnavarale võimaluse areneda suurkeeltega võrdselt kõikides tänapäeva maailmas olulistes valdkondades, olgu selleks infotehnoloogia, keskkonnasäästlikkus või ka meie igapäevane tervishoid, tarbijakaitse ja toidulaud. See õigus on aga samal ajal ka kohustus, sest paljud Euroopa Liidu dokumentides esinevad terminid ja väljendid tuleb eesti keelde alles luua ning see ei ole alati lihtne ülesanne,“ ütles Euroopa Komisjoni Eesti esinduse keelenõustaja Rita Niineste.

Seminari kava ja lisainfo on üleval Euroopa Komisjoni esinduse veebilehel!

Kooliõpilastele toimub keeltepäeval juba seitsmendat aastat keeleteemaline veebiviktoriin. 26. septembril ja sellele järgneva kahe nädala jooksul saavad õpilased vastata interneti teel põnevatele küsimustele maailma keelte ja kultuuride kohta. Sel aastal lähevad jagamisele ka eriti uhked peaauhinnad: kolm Prestigio tahvelarvutit. Väiksemaid preemiaid ja meeneid panevad välja Soome Instituut, Eesti Instituut, Briti Nõukogu, Rootsi saatkond, Taani saatkond ja Prantsuse Instituut.

Viktoriin on leitav Tallinna Südalinna Kooli kodulehelt!

Lisainfo keeltepäeval Eestis toimuvate ürituste kohta leiab SIIT!

Head Uudised GoodNews