1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Homme toimuvad kinodes André Rieu menuka vabaõhukontserti korduslinastused
Homme toimuvad kinodes André Rieu menuka vabaõhukontserti korduslinastused

Homme toimuvad kinodes André Rieu menuka vabaõhukontserti korduslinastused

Andre_Rieu_pic1Legendaarne viiuldaja ja dirigent André Rieu tähistas 19. juulil oma Johann Straussi orkestri suvekontsertide kümnenda hooaja täitumist, mispuhul Maastrichti Vrijthofi väljakul toimuv suurejooneline vabaõhukontsert kanti üle kinodes kõikjal Euroopas. Menuka kontserti kinoülekande piletid olid ka Eestis kohati välja müüdud. Et ükski huviline elamusest ilma ei jääks, toimuvad homme, 5. augustil nii Tallinnas kui ka Tartus etenduse korduslinastused.

Hollandlane André Rieu on oma üllatustest ja emotsioonidest tulvil šõuga pannud valssi ja salsat tantsima ning kaasa laulma isegi konservatiivse Briti Royal Albert Halli publiku. Muusiku kodulinnas Maastrichtis on traditsiooniliselt toimunud 60-liikmelise orkestri kõige säravamad vabaõhuetendused, mida jälgivad kohapeal tuhanded inimesed ning kus hea muusika ja silmailu pakkuva orkestri kõrvalt ei puudu ka võimas tulevärk.

Andre_Rieu_pic2„On tore, et sedalaadi sündmus jõuab Eesti vaatajani,“ ütles ooperilaulja Pille Lill ning lisas: „Maailmas pole sugugi palju neid muusikavaldkonna tegijaid, kes suudavad tuua kokku sedavõrd suurel hulgal publikut kaasates suurejoonelistesse kontserdiprogrammidesse ka klassikalist muusikat. Seda kindlasti juba seetõttu, et niivõrd mahukad projektid on ülikallid. See, et hr. Rieu püüab publikule tutvustada kauneid muusikapärle on igati teretulnud, ja ma loodan, et need, kes tema kontserdilt elamuse saavad, leiavad peagi tee ka siinsetesse väärikatesse kontserdisaalidesse.“

Etenduse korduslinastused toimuvad 5. augustil nii Tallinnas kui ka Tartu kinodes. Kontsertülekanne algab kell 18.00 ning kestab koos vaheajaga 2 tundi ja 40 minutit. Ülekande sõnaline osa on hollandi ja inglise keeles ning inglisekeelsete subtiitritega.

Head Uudised GoodNews