1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Film
  4. Homsest jõuab kinno auhinnatud dokumentaalfilm “Tšetšeenias näeme”
Homsest jõuab kinno auhinnatud dokumentaalfilm “Tšetšeenias näeme”

Homsest jõuab kinno auhinnatud dokumentaalfilm “Tšetšeenias näeme”

Kaader filmist Tšetšeenias näemeAlates 5. jaanuarist saab Tallinnas kinos Artis vaadata Gruusia režissööri Aleksander Kvatašidze auhinnatud dokumentaalfilmi “Tšetšeenias näeme”.

September 1999. Alexi, nagu ka iga teise grusiini jaoks tundus sõda Tšetšeenias kuskil kaugel eemal, nähtud ainult läbi Vene meedia. Tegelikult oli see aga väga lähedal, üle Kaukasuse.

Alex ei osanud uneski näha, et ühel päeval sinna ise satub. Aga nii juhtus. Ta järgnes Prantsuse naisreporterile, keda kohtas Tbilisis mõned päevad varem. See oli noore mehe jaoks elumuutev samm. Alex avastas sõjareporteri elu ning nägi selles ka oma tulevikku, aga see tulevik ei saanud kahjuks või õnneks kunagi tõeks. Alex jätkas selle kinnise klubi õhu nuusutamist läbi oma sõprade, aktiivsete sõjareporterite. Nii on ta 15 aasta jooksul jälginud, mida teeb sõda inimestega.

Aleksander Kvatašidze
Aleksander Kvatašidze
Foto: erakogu

Film sai hiljuti kaks auhinda mainekal dokumentaalfilmide festivalil Escales Documentaires, mis toimus novembris Prantsusmaal La Rochellis 17ndat korda. Film sai publikupreemia ja erilise äramärkimise.

Head Uudised GoodNews