1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Hoogne sügislehtede äravedu: kuidas läheb Kristiines ja kuidas Haaberstis?
Hoogne sügislehtede äravedu: kuidas läheb Kristiines ja kuidas Haaberstis?

Hoogne sügislehtede äravedu: kuidas läheb Kristiines ja kuidas Haaberstis?

Kristiine linnaosas lõppes iga-aastane sügislehtede tasuta äraveo kampaaniale registreerimine: registreerus üle 920 kinnistu võrreldes eelmise aasta 640 kinnistuga.

Kristiine linnaosa vanema Jaanuse Riibe sõnul korraldati kampaaniat juba 15. aastat järjest, sest nõudlus sellise teenuse järele on suur. „Kristiine on väga roheline linnaosa, meil on palju eramaju, suuri kinnistuid ja korteriühistuid. Sügislehtede tasuta äraviimisega soovime aidata oma linnaosa elanikke. Kuigi aia- ja haljastusjäätmeid võtavad vastu kõik Tallinna jäätmejaamad, pole transpordi tellimine kõigile jõukohane. Kampaania raames viib linnaosavalitsuse lepingupartner elanikelt tasuta ära kuni kümme kotti aia- ja haljastusjäätmeid,“ selgitas Riibe.

“Aia- ja haljastusjäätmeid ei tohi panna olmejäätmete konteinerisse, sest tegemist on taaskasutatava toormega, mille bioloogilisel ümbertöötlemisel saadakse toitainerikast mulda. Eks meie kõigi ühine soov on, et meie linnaosa oleks puhas ja korras ning siin oleks mõnus elada. Samas palume ohtlikke jäätmeid, mulda, liiva, autorehve, olmejäätmeid, koduelektroonikat või ehitusprahti lehekottidesse mitte panna. Juhul, kui lehekottidest avastatakse selliseid jäätmeid, ei saa meie lepingupartner neid kotte ära viia,” lisas Riibe.

Vedu alustatakse sel nädalal suuremate teede ja tänavate äärest, seejärel liigutakse sisekvartalitesse. Kui lehekotte on rohkem kui kümme, tuleb need ise ära viia Tallinna jäätmejaamadesse, kus elanikelt võetakse aia- ja haljastusjäätmeid tasuta vastu. Kristiine linnaosa lähim jäätmejaam asub Rahumäe tee 5a.

Haabersti linnaosa valitsus pakub linnaosa korteriühistutele ja majaomanikele võimalust tellida lehekottide äravedu linnaosa lepingupartnerilt soodsa hinnaga.

Haabersti linnaosavanem Oleg Siljanov sõnas, et ka sel aastal tuleb linnaosavalitsus elanikele appi ja pakub võimalust tellida kokku kogutud sügiseste puulehtede äravedu soodsa hinnaga. „Lehekottide äraveoks tuleb täita linnaosa valitsuse veebilehel tellimusvorm või teavitada oma soovist linnaosa valitsust telefoni teel,“ ütles linnaosavanem ja lisas, et tellimusi lehekottide äraveoks võetakse vastu kuni 30. novembrini.

„Haljastusjäätmed tuleb panna musta või läbipaistvasse kuni 150-liitrisesse kilekotti, kotisuu korralikult kinni siduda ja kotid sõiduteele võimalikult lähedale paigutada, et need oleksid kergesti kättesaadavad. Jälgida tuleb, et ühe koti kaal ei ületaks 10 kilogrammi ja neis oleksid vaid puulehed,“ rääkis Siljanov.

Ühe kuni 150-liitrise koti äraveo hind koos käibemaksuga on 2.02 eurot. Lehekottide äraveoks tuleb täita linnaosa valitsuse veebilehel tellimisvorm, helistada telefonil 6404805 või kirjutada e-posti aadressil pavel.kornev@tallinnlv.ee.

Head Uudised GoodNews