1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. HOOLIVAD NOORED! Tallinna randades abistavad vetelpäästjaid G4Si “Julged hoolida?” töömalevlased
HOOLIVAD NOORED! Tallinna randades abistavad vetelpäästjaid G4Si “Julged hoolida?” töömalevlased

HOOLIVAD NOORED! Tallinna randades abistavad vetelpäästjaid G4Si “Julged hoolida?” töömalevlased

malevlasedJuulikuus võivad Pirita ja Stroomi ranna külastajad märgata punastes särkides noori rannavalve abilisi. Tegemist on 14-16aastaste G4S „Julged hoolida?“ töömaleva noortega.

Rannas aitavad nad vetelpäästjatel teha pea kõike, mida vetelpäästjatel oma töös teha tuleb, välja arvatud esmaabi andmine ja päästetööd. „Näiteks ranna heakorra eest hoolitsemine, rannas patrullimine, vee- ja õhutemperatuuri mõõtmine ja infotabloode andmete uuendamine,“ loetleb töömaleva projektijuht Iiris Embrich. Randades juhendavad töömalevlasi G4S Eesti rannavalvurid.
„Need noored saavad lisaks töökogemusele kaasa ohutusalased teadmised ning julguse sekkuda ja juhtida tähelepanu ohukohtadele, et Eesti oleks turvalisem,“ põhjendab Embrich töömaleva vajalikkust. „Eeskujuks on nad teistele noortele juba sellega, et oskavad ujuda,“ lisab ta.

Enne randa tööle asumist läbisid noored põhjaliku väljaõppe. Esmaspäeval rääkis noortele töökogemuse saamisest ja selle enda kasuks töölepanemisest Töötukassa karjääriinfo spetsialist Irina Tšigir. Ettevõttest G4S Eesti andis ülevaate juhatuse esimees Priit Sarapuu. Teisipäeval käisid töömalevlased ujula praktikal. Ujumistreener Pavel Anufrijev aitas lihvida noorte ujumisstiile ja õpetas päästevõtteid. Ettevalmistus lõppes rannavalve instruktaažiga Pirita ja Stroomi randades, kus anti ülevaade vetelpäästja tööst ja ees ootavatest tööülesannetest.

G4S „Julged hoolida?“ töömalevlased tunneb rannas ära punaste särkide järgi, mille varrukal on G4S logo ja seljal päästerõnga kujutis kirjaga „Rannavalve abiline“. Kokku alustab töömalevas tööd 21 noort.

Head Uudised GoodNews