1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. HOOVID KORDA I Väike-Õismäe hoovides korrastatakse ligi 400 000 euro eest parkimist
HOOVID KORDA I Väike-Õismäe hoovides korrastatakse ligi 400 000 euro eest parkimist

HOOVID KORDA I Väike-Õismäe hoovides korrastatakse ligi 400 000 euro eest parkimist

15. aprillist alustatakse Õismäe tee 87-95 kinnistuesiste teede ja parklate rekonstrueerimstöödega ning 20. aprillist Õismäe tee 97 ja 99 esiste teede rekonstrueerimistöödega.

Abilinnapea Kalle Klandorfi sõnul on tööde eesmärgiks Õismäe teel asuvate kinnistute õuealadel paiknevate juurdepääsuteede, parkimiskohade ja kõnniteede rekonstrueerimine ning uute parkimiskohtade rajamine koos senise parkimiskorralduse parendamisega. „Ehitustööde käigus parandatakse piirkonna elanike parkimisvõimalusi, ühtekokku saab rekonstrueeritud alal olema üle saja korrastatud parkimiskoha,“ märkis Klandorf.

Haabersti linnaosavanem Andre Hanimägi möönis, et Väike-Õismäel on parkimiskohti vähem kui vaja, kuid parklate parema planeerimise ning parkimiskorralduse parendamisega on siiski võimalik osades hoovides täiendavaid kohti juurde tekitada. ”Ehitustööde käigus uuendatakse Õismäe tee 87-95 kinnistutel vanad ja lagunenud katendid. Lisaks tee-ehituslikele töödele rajatakse sademeveekanalisatsiooni torustik koos restkaevudega ning uuendatakse tänavavalgustust. Rekonstrueerimistööde tulemusena on elanike kasutuses 69 parkimiskohta.” selgitas linnaosavanem ning lisas, et õuealadel täiendatakse ka haljastust dekoratiivsete põõsaste istutamisega.

”Õismäe tee 97 ja 99 esisel alal uuendatakse ehitustööde käigus vanad ja lagunenud katendid ning laiendatakse parkimis- ja läbisõiduala normatiividele vastavaks. Rekonstrueerimistööde tulemusena saab seal olema 40 parkimiskohta. Lisaks tee-ehituslikele töödele paigaldatakse kanalisatsioonitorustikke ning uuendatakse tänavavalgustust,” jätkas Hanimägi.

Tööde tellija on Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalamet ning ehitustöid teostab InfraRoad OÜ. Tööde teostamise lepinguline tähtaeg on 30. august. Ehitustööde lepinguline maksumus mõlemal objektil kokku on 396 000 eurot.

Palume liiklejatel järgida ajutiste liikluskorraldusvahendite nõudeid ja arvestada, et ehitustööde tõttu on piirkonnas tavapärane liiklemine ning parkimine häiritud.

Head Uudised GoodNews