1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Ideede laat keskendub taaskasutusele
Ideede laat keskendub taaskasutusele

Ideede laat keskendub taaskasutusele

Ideede laat7. aprillil kell 10 algab Rakvere ametikoolis maakonna suurim noorteüritus – Ideede laat. Üritusele registreerumine kestab 4. aprillini.

Lääne-Viru maavanema Marko Tormi sõnul on Virumaa üks suurimaid noorteüritusi – Ideede laat suurepärane näide erilisest ideest, mõttejõust ja korraldajate energiast. „Kõik kokkupanduna on loodud maakonna noortele suurepärane väljund oma ideede realiseerimiseks ja teisalt ka sisend oma kogemuse ja praktikate jagamiseks omaealistega. On Ideede laat ju oma 1005 osalejaga Virumaa üks suurimaid noortesündmusi ja tunnistatud eelmisel aastal ka Eesti aasta noorteürituseks,“ sõnas maavanem. „Soovin aktiivset osavõttu, avatud meelt ja häid ideid sellesse päeva. Mis veelgi olulisem – julgust ja jõudu nende ideede ellurakendamiseks,“ innustas Torm.

Ideede laada koordinaatori Lääne-Viru Maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna vanemspetsialisti Merle Maimjärv-Mirka märkis, et viiendal Ideede laadal  on esimest korda lisaks tehnika ja teadusalaste töötubade kõrval fookusesse tõusnud erinevad taaskasutuse ja keskkonnateemalised töötoad. Uue suunana on seekordsel laadal töötubade valik õpetajatele. Samuti saab ka sel aastal  näha  teadusteatrite vaatemängulisi ja õpetlikke etendusi.

Laata külastama ja tegevustes osalema on oodatud kõik õpilased alates 4. klassist, gümnasistid ja tudengid, nii koolijuhid, õpetajad, noorsootöötajad, lapsevanemad kui ka teised huvilised.

Ideede laadal osalemiseks palume grupi juhendajatel või klassijuhatajatel registreerida grupp kas elektroonselt või  kirjutada e-posti aadressile haridusosakonad@laane-viru.maavalitsus.ee kooli nimi, õpilaste arv ja juhendaja nimi ning kontaktandmed. Grupiväline registreerimine toimub samamoodi.

Ideede laada läbiviimist toetab Lääne-Viru Maavalitsus, Eesti Noorsootöö Keskus, Europe Direct teabekeskus –  Lääne-Virumaa, Lääne-Viru Omavalitsuse Liit, SA INNOVE  ja Lääne-Viru Arenduskeskus läbi Euroopa Regionaalarengu fondi meetme “Piirkondade konkurentsivõime tugevdamine” tegevuse “Piirkondlikud algatused tööhõive ja ettevõtlikkuse edendamiseks” raames. Meedet rakendavad Rahandusministeerium ja EAS.

Head Uudised GoodNews