1. Avaleht
  2. Haridus
  3. IGALE LAPSELE OMA MAASIKAS I Lasteaialapsed korjavad esimest maasikasaaki
IGALE LAPSELE OMA MAASIKAS I Lasteaialapsed korjavad esimest maasikasaaki

IGALE LAPSELE OMA MAASIKAS I Lasteaialapsed korjavad esimest maasikasaaki

Juuni alguses toimunud Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja kampaania „Igale lapsele oma maasikas“ kus jagati neljakümnele Tallinna lasteaiale tasuta kokku 2000 Joosepi talu maasikataime, on kandnud vilja ja lasteaialapsed korjavad peenartelt selle suve marjasaaki.

Lasteaed Maasikas on üks esimestest lasteaedadest, kes andis sellel nädalal teada õnnestunud maasikakorjest. Kevadel kõrgpeenardesse istutatud 30 frigo maasikataime on kenasti marju kandma hakanud.

Lasteaia direktori asetäitja Natalja Grišentšuk ütles, et lapsed ootasid põnevusega maasikate valmimist. „Meil on liitrühmad ja juba paariaastased mudilased tahtsid oma mängukannudega taimi kasta,“ rääkis Grišentšuk laste õhinast. „Suuremad lapsed said taimede eest hoolitsemisega üsna hästi hakkama ja käsid juba mitu päeva varem ütlemas, kui mõni mari hakkas punaseks minema. Nii me siis ootasime, et ikka kausitäis marju saaks valmis, mida siis koos süüa.“

Veel tõi Grišentšuk välja, et vaatamata sellele, et neil on linnalapsed, toimetati agaralt peenarde juures. „Meil on rühmades ka palju Ukrainast lapsi ja nemad on eriti tublid askeldajad,“ tunnustas naine väikesi aednikke.

Grišentšuki rääkis, et need taimed, mis sai kohe mulda istutatud, need juurdusid hästi. „Olime hämmastunud, et nii väikestest taimehakatistest kasvasid lopsakad taimed,” sõnas ta.

Kuid peenraruumi nappusel läks osade taimede istutamisega paar päeva aega ning osa taimi hakkas kiduma. “Tahangi teistele lasteaedadele öelda, et valmistage peenrad kevadel aegsasti ette, siis ei jää taimed ootele ja on kindel, et kõik hakkavad kenasti kasvama,“ jagas Grišentšuk õppetundi.

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse esimees Roomet Sõrmus kiitis lasteaedade aktiivsust ja pealehakkamist ning ütles, et üllatav oli näha sellist huvi kampaaniaga liitumisel. „Paari päevaga suutsid palju lasteaiad endale peenrad valmis teha ja kõik registreerunud tulid ka maasikataimedele järgi. Mitmed juhatajad rääkisid entusiastlikult, mida nad veel lasteaedade tarbeaedades koos lastega kasvatavad. Ainult nii saame õpetada lapsi taimede eest hoolitsema, kui nad juba maast-madalast praktiseerivad ja katsetavad ning maitsev mari on annab lastele vajaliku eduelamuse,“ tunnustas Sõrmus lasteaedade tublit tööd.

Allikas: Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda

Head Uudised GoodNews