1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. III Popkooripidu tulekul
III Popkooripidu tulekul

III Popkooripidu tulekul

popkooripidu_2Nüüdseks kahel korral edukalt teoks saanud Popkooripidu ei jäta ka tänavu lauljaid ja publikut ilma rõõmust (kaasa) laulda meile südamelähedaseks saanud head eesti muusikat.

Popkooripidu toimub 12. juulil kell 19 Tartu laululaval. Tänavuse peo repertuaaris on taas valik parimaid laule Eesti estraadi-, pop- ja rokkmuusika varasalvest, sealhulgas mõned laulud varasematelt pidudelt ehk seniste pidude best of.

Peol astub üles laulukaaretäis särasilmseid lauljaid kooridest üle terve Eesti, dirigeerivad meie armastatud koorijuhid, saateorkestriks on Estonian Dream Big Band. Solistid on Nele-Liis Vaiksoo, Marju Länik, Toomas Lunge, Boris Lehtlaan, Sofia Rubina, Uku Suviste, Sandra Nurmsalu, Hannes Kaljujärv, Madis Arro, Getter Jaani ning Karl-Erik Taukar. Kuulda ja laulda saab nii uuemaid kui vanemaid populaarseid laule igale maitsele.

Tsiteerides Popkooripeo ellukutsujat ja kunstilist juhti Mikk Targot: “Eestimaal on kirjutatud uskumatult palju väga häid laule. Need on meie laulud, meie hetked ja meie elu. Popkooripidu on siin, täna ja igavesti selleks, et laulda, nautida ja tänavu ka tantsida. Üheskoos – nii nagu ikka Popkooripeol!”

Tänavu on peole kaasatud ka enam kui pooltuhat tantsijat – neljale laulule on sündinud remix’id ja tantsuseaded. Lisaks sünnib peopaigas eesti suurim flashmob.

Shatè tantsustuudio juht ja Popkooripeo peakoreograaf Krõõt Kiviste: “Niivõrd võimsalt ei ole show-tantsu flashmob-lavastusi veel Eestis tehtud. Energia, mida suudavad luua tuhanded lauljad ja sajad tantsijad, on kahtlemata vaatamist ja kogemist väärt.”

Head Uudised GoodNews