1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Kirjandus
  4. Ilmus Eesti Kirjanike Liidu romaanivõistluse esikohateos “Armastus“
Ilmus Eesti Kirjanike Liidu romaanivõistluse esikohateos “Armastus“

Ilmus Eesti Kirjanike Liidu romaanivõistluse esikohateos “Armastus“

Ilmus Eesti Kirjanike Liidu 2021. aasta romaanivõistlusel esikoha pälvinud Loone Otsa raamat „Armastus“.

Ajalooline romaan „Armastus“ räägib sellest, mida pealkiri lubab – armastusest. Mehe armastusest naise ja naise armastusest mehe vastu, perekonnasisesest armastusest, aga ka kirest, sõprusest ja ligimesearmastusest selle piibellikus tähenduses ning lõpuks tarkusearmastusestki.

Raamatu tegevus toimub 1942. aastal, kui Saksa okupatsioonivõimud on hävitanud kõik Eestisse jäänud juudid. Aga kas ikka on? Kolm saatust, kolm jutustajat. Ühe naise tahe ja jõud. Hiiglakogus armastust selle kõigis vormides.

„Käsikirja süžeelist mitmekülgsust arvestades võib oletada, et selle edu nii kriitikute kui ka lugejaskonna hulgas on automaatselt tagatud,“ tõdes žüriiliige Andrei Hvostov. “Ent süžeeline rikkus ja autori nii-öelda käsitöönduslik kompetents pole kogu põhjus, miks see käsikiri pälvis žürii üksmeelse poolehoiu. Käsikirja võlu on see, et romaan räägib tundest, mida maailmas pole kunagi liiga palju – tundest, mida võiks alati olla rohkem.“

Loone Ots on Eesti folklorist, õpetaja, kirjanik ja poliitik. Ta on kirjutanud 45 näidendit peamiselt Eesti ajaloo ja kultuuriloo ainetel. Ta nimetab oma teoseid kultuuriloolisteks fantaasiateks.

Head Uudised GoodNews