1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Teater
  4. Improfestival Tilt pöörab varasemast rohkem tähelepanu naisartistidele
Improfestival Tilt pöörab varasemast rohkem tähelepanu naisartistidele

Improfestival Tilt pöörab varasemast rohkem tähelepanu naisartistidele

19.-21. septembrini Tallinnas Katariina kirikus toimuv 7. rahvusvaheline improteatrite festival Tilt toob nii lavale kui ka töötubadesse varasemast rohkem naisimprotajaid.

Festivali jooksul jõuab publiku ette näiteks soolomuusikal, mille improviseerib USA impronäitleja Stacey Smith. Programmi lõpetab etendus “Seitse eri vanuses naist” Poolast.

Festivali kunstilise juhi Rahel Otsa sõnul on meelelahutusmaailmas oluline meeles pidada, et suurepäraste meesartistide kõrval leidub ka naisi, kes publiku nii mõtlema kui ka naerma suudavad panna: “Naised ise on tihti tagasihoidlikumad ennast “müüma” ja nii võib jääda mulje, et naisi leidub improviseerijate hulgas vähe. Loodame seekordse programmivalikuga inspireerida nii rahvusvahelisel kui ka Eesti skeenel improtajaid soost hoolimata üksteist rohkem märkama ja tunnustama.”

Lisaks astuvad sel korral üles veel trupid liikmetega Eestist, Lätist, Soomest, Venemaalt, Norrast, Taanist, Tsehhist, Prantsusmaalt ja Hispaaniast. Mitmed neist kooslustest on saanud alguse just varasematest kohtumistest sellel festivalil. Festivali raames toimuvad ka töötoad, milles saab õppida nii improlavale kuluvaid oskuseid kui ka stand-up’i.

Tilt on osa paljudest sündmustest, millega Eesti improkogukond tähistab sel aastal kümne aasta möödumist esimeste improtruppide ja pideva improtegevuse algusest Eestis.

Head Uudised GoodNews