1. Avaleht
  2. Haridus
  3. India, Brasiilia ja muu – Otsa kool avab maailmamuusika õppekava
India, Brasiilia ja muu – Otsa kool avab maailmamuusika õppekava

India, Brasiilia ja muu – Otsa kool avab maailmamuusika õppekava

Georg Otsa nimelises Tallinna Muusikakoolis avatakse maailmamuusika õppekava, mida tutvustatakse virtuaalsel infopäeval 8. mail.

Maailmamuusika õppekava raames õpitakse lähemalt tundma Eesti ja meie naaberrahvaste, India, Brasiilia, Argentiina ja paljude teiste maade pärimusmuusikat ja kultuuri. Õpingud on üles ehitatud perioodidena, kus saab läbi ansamblimängu, muusikateooria ja -ajaloo süveneda erinevate maade muusikasse. Lisaks sellele keskenduvad õpilased ka oma erialasele arengule ning saavad algteadmisi muusikatehnoloogiast ja muusikaettevõtlusest.

Uut maailmamuusika õppekava hakkavad õpetama oma ala spetsialistid ja tunnustatud muusikud. Hiiu kannelt ja pärimusviiulit õpetab pärimusmuusika ansamblitest Midrid, Estbel, Ars Apta ja Estonian Folk Orchestra tuntud Sänni Noormets. Tanel Sakrits, kes on tegev ansamblites Mandotrio ja Mandoterror, õpetab mandoliini. Džässakordionist ja helilooja Kaspar Uljas hakkab õpetama bandooniumit ning Krista Citra Joonas India klassikalist muusikat ja bansurit. Õppekava koordineerib laulja ja meloodikamängija Maarja Soomre.

„Maailmamuusika õppekava annab suurepärase võimaluse lisaks pärimusmuusikale õppida tundma ka erinevaid kultuure, et paremini mõista maailma ja inimeseks olemist üldiselt. Infopäevale on oodatud kõik pärimusmuusika- ja etnokirega noored, kes soovivad laiendada muusikalist silmaringi,“ ütles õppekava koordinaator Maarja Soomre.

„Uus õppeaasta tuleb Otsa koolis mitmes mõttes eriline. Kõigepealt alustame uue maailmamuusika õppekavaga, mida oleme koos valdkonna spetsialistidega pikalt ette valmistanud ja mis annab meie õpilastele veel ühe võimaluse ennast tulevaseks karjääriks võimalikult hästi ja mitmekülgselt ette valmistada. Seoses uue õppekavaga liitub meie kooliperega ka mitu uut õpetajat. Ja kui kõik läheb plaanipäraselt, siis kolime juba 2022. aasta sügisel uude majja,“ ütles Georg Otsa nimelise Tallinna Muusikakooli direktor Ivo Lille.

Georg Otsa nimeline Tallinna Muusikakool on 100-aastase ajalooga keskastme muusikaõppeasutus, kus valmistatakse ette elukutselisi muusikuid ja muusikavaldkonna spetsialiste. Haridust saab interpreedi, rütmimuusiku, koorijuhi, muusikateoreetiku, komponisti, klaverihäälestaja-tehniku, instrumendiõpetaja, helindaja ja muusikaettevõtluse spetsialisti õppekavadel. Koolis on õppinud paljud tuntud muusikuid, sh Arvo Pärt, Veljo Tormis, Neeme ja Paavo Järvi, Eri Klas, Olav Ehala, Erkki-Sven Tüür, Mikk Targo, Heini Vaikmaa, Koit Toome, Raivo Tafenau, Kaire Vilgats, Inga Tislar jpt.

Head Uudised GoodNews