1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Ingleid maaliv kunstnik Reet Kalamees avab Tartus maalinäituse
Ingleid maaliv kunstnik Reet Kalamees avab Tartus maalinäituse

Ingleid maaliv kunstnik Reet Kalamees avab Tartus maalinäituse

Ingleid maaliva kunstniku Reet Kalamehe uue näituse avamine toimub 3. juunil kell 17 Tartus Jaani kirikus. Näituse õnnistab sisse Kreet Rosin-Pindmaa harfiga ning näitus jääb avatuks 3. juulini. Esimese õlimaali maalis Kalamees 13 aastat tagasi ja praeguseks on tal olnud kümneid näitusi.

Kunst inspireeritud vaimsest maailmast

Kalamees on terve oma teadliku elu tundnud huvi vaimse maailma vastu ning saab inspiratsiooni suuresti nähtamatust maailmast.
Kui aastakümneid sai täidetud hinge ja vaimu erinevate vaimsete praktikatega , hakkas ta seda energiat endast välja laskma läbi maalide.

Nüüd ilmub nähtamatu maailm nähtavale tema lõuenditele just nii nagu ta seda sisemiselt näeb ja vastu võtab – energiana ja tundena läbi värvide.

Soov anda edasi valgust ja lootust

Kalamees tunneb, et just inglid ja valgusolendid on teda valinud oma kanaliks, mille kaudu nähtavaks tulla, mitte tema ise ei valinud seda. Ta tõdeb, et sageli asub ta maalima ilma ühegi konkreetse kavatsuseta. “Hakkan lihtsalt lõuendil värvidega mängima, neid järjest lisades ja ühel hetkel näen, kes hakkab sealt välja tulema ja aitan sellel lihtsalt esile tulla,” räägib ta.

Reet Kalamees sõnab, et teda köidab kõige enam looming, mis on sündinud läbi vaimse maailma ühenduse ja toetuse, spirituaalne kunst. “Tänu sellele olen ma enda jaoks leidnud olulise väljundi, kuidas jagada inimestega seda, kuidas mina tajun ja näen nii nähtavat kui nähtamatut maailma. Läbi oma maalide ma soovin tuua rohkem valgust ja lootust,” räägib kunstnik Reet Kalamees.

Head Uudised GoodNews