1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. ISAD AU SEES! Lääne-Viru Maavalitsus ja Põhjakeskus jahivad fotosid
ISAD AU SEES! Lääne-Viru Maavalitsus ja Põhjakeskus jahivad fotosid

ISAD AU SEES! Lääne-Viru Maavalitsus ja Põhjakeskus jahivad fotosid

Mulluse fotojahi võitja ja publiku lemmik - Lee Nuutre "Pühapäeval isaga lutsu võib visata"
Mulluse fotojahi võitja ja publiku lemmik – Lee Nuutre “Pühapäeval isaga lutsu võib visata”

Lääne-Virumaa Maavalitsus ja Rakvere Põhjakeskus jahivad tänasest 3. novembrini fotosid, et rõhutada isadepäeva eel isa rolli ning väärtustada isa ja laste veedetud ühisaega.

Maavanem Marko Torm on mitmel aastal toonud Põhjakeskust eeskujuna esile just seetõttu, et põhitegevusele lisaks on Virumaa suurim kaubanduskeskus alati aktiivselt mõtlemas kohaliku kogukonna peale ja isadepäeva üritust veetakse traditsiooniliselt juba mitmendat aastat. „Tänapäeva kiires elutempos on taaskord paslik meelde tuletada seda, mis kõige tähtsam. See on lähedaste olemasolu, isa kaasatus lapse igapäeva ellu. Need ajad peaksid ammu möödas olema, kus isa asi oli raha teenida ja ema asi lapsi kasvatada. Need rollid on tänapäeval õnneks võrdsustunud ja isad panustavad ühisesse aega perega aina enam. Usun, et isadepäev on taaskord võimalus ka ülejäänud perel isale rõõmsa ühise päeva näol kinnitada, et teda peetakse väga kalliks,“ kirjeldas nelja ja poole aastase Joonatani isa Marko Torm isadepäeva tähtsust.

Põhjakeskuse turundusjuht Marilys Pruul lisas, et isa roll on oluline lapse sirgumisel. „Ühised mälestused koos veedetud ajast salvestuvad mälupiltidena terveks eluks. Fotojahiga “Paps ja laps” aitame kaasa kõige erilisemate hetkede talletamisele – kutsume üles jäädvustama rõõmuhetki, et neid oleks võimalik taas kogeda ja jagada ka tulevaste põlvedega.”

Fotojahil „Paps ja laps” võivad osaleda kõik, kes tunnevad, et isa ja laste ühised hetked väärivad jäädvustamist. Oodatud on nii humoorikad, armsad, erilised ja ka ootamatult lahendatud fotod, mis kajastavad papside ja laste ühishetki.

Iga autor tohib konkursile esitada kokku kuni kolm fotot. Konkursile ei või esitada töid, mis on osalenud teistel fotokonkurssidel.

Võistlusfoto peab olema hea kvaliteediga, et seda oleks võimalik vähemalt A4 formaadis välja trükkida (resolutsioon soovitavalt min 180 dpi, suurus 2048×1536 pikslit).

Pildid ei tohi olla digitaalselt töödeldud, va minimaalne kontrastsuse, heleduse ja värvikorrektsioon ning teravustamine. Lubatud on pildi vähene lõikamine. Piltidel ei ole lubatud elementide kustutamine või asendamine. Pilt ei tohi olla mitmest pildist kokku pandud. Ei tohi esitada ka digitaalselt kokku kleebitud panoraame. Filmile pildistatud või lõigatud panoraamid on lubatud.

Pilte saab konkursile esitada alates 26. oktoobrist kuni 3. novembrini, saates need meiliaadressile kristel.kitsing@laane-viru.maavalitsus.ee. Fotod tuleb varustada autori nime ja kontaktandmetega, ning pealkirjaga.

Saadetud töödest valib žürii välja parimad fotod, mille autoreid premeeritakse Lääne-Viru Maavalitsuse, Põhjakeskuse ja Kuma Foto auhindadega. Auhinnakategooriasse kuuluvad I-III koht ja publiku preemia. Publiku lemmikuks osutub lehel http://www.facebook.com/papsjalaps 2015. aasta albumis hiljemalt 3. novembri südaööks enim “Meeldib” klikke kogunud foto.

Fotojahile esitatud fotode puhul hinnatakse väljendusrikkust ja emotsionaalsust, kunstilist taset ning headest pildistamise tavadest kinni pidamist. Komisjonil on õigus konkursilt eemaldada tööd, mis ei haaku konkursi teemaga, kus ei ole märgitud korrektsed osaleja andmed, kus osaleja on esitanud valeandmeid või kus avalikul hääletamisel on kasutatud ebaausaid võtteid.

Konkursi võitjate väljakuulutamine ning auhindade üleandmine toimub 8. novembril Rakvere Põhjakeskuses toimuval isadepäeval.

Head Uudised GoodNews