1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Teater
  4. Itaalia lavastaja „Kaks tosinat tulipunast roosi” viimane etendus antakse Tallinnas
Itaalia lavastaja „Kaks tosinat tulipunast roosi” viimane etendus antakse Tallinnas

Itaalia lavastaja „Kaks tosinat tulipunast roosi” viimane etendus antakse Tallinnas

Rakvere Teatri mängukavas jõuab viimase mängukorrani Giorgio Bongiovanni lavastus „Kaks tosinat tulipunast roosi”, mille viimane etendus antakse 22. veebruaril Tallinnas Vene Teatris.

Aldo De Benedetti komöödia näitab paarisuhet, milles romantika ja särts on kadunud ning kus rumal juhus toob mängu ootamatud situatsioonid.

Lavastaja sõnul on itaalia komöödiat Eestis väga huvitav lavastada olnud, kuna eesti näitlejad on juurde andnud nüansse, et komöödia oleks küll naljakas, ent paneks ka mõtlema. Näitleja Margus Grosnõi toob välja, et itaalia lavastajaga oli koostöö tavalisest erinev. „Korra lugesime läbi ja juba järgmises proovis hakkas ta liikumisi tegema. Tekstiraamat käes ja „hakkame juba mängima”,” meenutab näitleja palju katsetamisi võimaldanud prooviperioodi. „Samas ei olnud Bongiovanni nii-öelda despoot-lavastaja, ta kuulas üsna palju näitlejaid ja ma oleks temaga nõus iga kell uuesti koostööd tegema,” lisas ta.

Laval hargneb lahti üks võimalik stsenaarium, mis võib juhtuda siis, kui käitutakse nii nagu selles lavastuses, mistõttu on seda vaatama oodatud lisaks aastakümneid koos elanud paaridele ka alles värskelt kokku saanud kaaslased.

Lavastaja Giorgio Bongiovanni on Itaalia näitleja ja lavastaja, kes on andnud commedia dell’arte meistriklasse mitmel pool maailmas. Ta on töötanud nii filmis kui teatris, nii sõna- kui muusikateatris. Eestis on ta lisaks Rakvere Teatrile lavastanud VAT Teatris ja Estonia teatris.

Romantilises komöödias „Kaks tosinat tulipunast roosi” mängivad Liisa Aibel, Margus Grosnõi, Silja Miks ja Eduard Salmistu.

Head Uudised GoodNews